Skeptical Inquirer aanbieding

Proefabonnement op Skeptical Inquirer

Skeptical Inquirer
Skeptical Inquirer  USA

Momenteel zijn er helaas geen aanbiedingen beschikbaar. Wellicht vind u een alternatief bij de titels aan de rechterzijde of in de gerelateerde rubrieken hieronder.

Gerelateerde tijdschrift categorieën:


Het Amerikaanse Skeptical Inquirer is het officiële tijdschrift van de Committee for Skeptical Inquiry (CSI). Het blad publiceert tweemaandelijks kritische wetenschappelijke evaluaties van claims uit de hoek van het paranormale en de pseudo-wetenschap (ofwel grenswetenschap, in het Engels 'fringe science') en doordachte discussies over alle relevante vraagstukken die in dit gebied opduiken. De missie van de Committee for Skeptical Inquiry is het bevorderen van kritisch wetenschappelijk onderzoek en het gebruik van logisch redeneren om zodoende controversiële en buitengewone claims te bestuderen. Om deze doelstellingen goed uit te kunnen voeren verzorgt de Committee het volgende:

  • Het onderhouden van een netwerk van mensen die geïnteresseerd zijn in het kritisch beoordelen van paranormale, pseudo-wetenschappelijke en andere claims die de toets van een wetenschappelijke methode niet doorstaan.
  • Het maken van bibliografieën van gepubliceerde artikelen die zulke beweringen nauwgezet onderzoeken
  • Het aanmoedigen en bevorderen van objectief en onafhankelijk onderzoek waar nodig
  • Het organiseren van conferenties en bijeenkomsten
  • Het stimuleren van het lesgeven in kritisch denken op scholen
  • Het publiceren van artikelen die zich buigen over paranormale waarnemingen

Voor alle bovenstaande punten geldt dat de Committee beweringen uit de de hoek van de grenswetenschappen niet op voorhand afwijst, maar ze op een objectieve en zorgvuldige wijze examineert.

De Committee for Skeptical Inquiry is een programma van het Center for Inquiry (CFI), een educatieve nonprofit organisatie die in 1976 is opgericht in de Verenigde Staten. De Skeptical Inquirer verschijnt ook sinds dat jaar, in eerste instantie kort onder de naam 'The Zetetic', wat Grieks is voor 'onderzoekende skepticus'. De oprichters van de CSI waren gerenommeerde wetenschappers, academici en wetenschappelijk schrijvers waaronder de Amerikaanse astronoom Carl Sagan, SF- en populair-wetenschappelijk schrijver Isaac Asimov, de Amerikaanse journalist, UFO-onderzoeker en skepticus Philip J. Klass en seculier humanist Paul Kurtz.

Redacteur Kendrick Frazier, die al sinds het begin aan Skeptical Inquirer verbonden is, verwoord de missie van het blad als volgt:

"Skeptical Inquierer is een ongebruikelijke hybride; deels een populair-wetenschappelijk tijdschrift, deels een wetenschappelijk vakblad. Er kan worden gezegd dat we niet alleen barrières tussen verschillende disciplines op wetenschappelijk terrein slechten maar ook de kloof dichten tussen de geesteswetenschappen en de exacte wetenschappen en die tussen de wetenschap in het algemeen en de bevolking."

Skeptical Inquirer is in de loop der jaren "een woordvoerder voor rationaliteit" genoemd, "serieus maar zeer leesbaar", "gevat en informatief" alsmede een "stevige boei in de tumultueze zee van irrationaliteit". Naast de reeds eerder genoemde oprichters hebben in de afgelopen jaren ook bekende namen als Martin Gardner, Stephen Jay Gould, Richard Dawkins en honderden andere geleerden en onderzoekers wereldwijd belangrijke bijdragen geleverd aan het tijdschrift.

De diepgravende artikelen, speciale verslagen, up-to-date nieuws en commentaar, recensies van boeken en onderzoek naar een breed spectrum aan onderwerpen zijn nog niet alles - Skeptical Inquirer heeft ook de beschikking over een aantal uitmuntende columnisten waaronder Joe Nickell ("Investigative Files"), Massimo Polidoro ("Notes on a Strange World"), Massimo Pigluicci ("Thinking About Science"), Robert Sheaffer ("Psychic Vibrations") en Benjamin Radford ("The Skeptical Inquiree").

Let op: dit betreft een Engelstalig blad.
Het abonnement voor jezelf geldt tot wederopzegging en wordt, tenzij je gedurende de eerste termijn en binnen een jaar na factuurdatum opzegt, automatisch verlengd. Geef je Skeptical Inquirer cadeau, dan stopt de bezorging automatisch en krijg je een vrijblijvende aanbieding om te verlengen met nog een jaar. Opzeggen is eenvoudig en kan middels een e-mail (service@engelsebladen.nl), telefoontje of brief aan de distributeur: Global Magazines BV / Engelsebladen.nl te Wageningen. Skeptical Inquirer magazine verschijnt zes keer per jaar.

Deel deze Skeptical Inquirer aanbiedingen pagina:

Meningen van lezers:
Geen recensies gevonden
Schrijf een recensie over Skeptical Inquirer »
Titel: Skeptical Inquirer
- / 10, 0 reviews
Gemiddelde waardering:   -

Meer proefabonnementen in wetenschap & techniek

Het tijdschrift Quest
Quest
12x Quest 49,-

Quest, het blad dat boeit, verrast en intrigeert. Elke maand heeft Quest nieuwe wetenswaardigheden en verrassende feiten.
 40 recensiesUw besparing: 18,80  Dit proefabonnement kan in Nederland aangevraagd worden Dit proefabonnement kan ook in België aangevraagd worden

28%
korting
Slechts4,08 per tijdschrift
 
Het tijdschrift Kijk
Kijk
Proefabonnement: 3x Kijk 17,50

In het maandblad KIJK vind je alles wat je graag zou willen weten over techniek, wetenschap, sport en natuur. Neem nu een proefabonnement op Kijk en ontvang drie nummers met korting. Abonnement stopt automatisch!
 Schrijf recensie Uw besparing: 1,25

7%
korting
Van € 18,75 voor € 17,50
Dit proefabonnement van 3 nummers stopt automatisch
Het tijdschrift Wetenschap in Beeld
Wetenschap in Beeld
6x Wetenschap in Beeld 25,-

Neem nu een halfjaar abonnement met korting op Wetenschap in Beeld. Dit wetenschappelijke tijdschrift informeert maandelijks over het laatste nieuws uit de wereld van de natuur- en medische wetenschappen.
 vijf recensiesUw besparing: 10,70

30%
korting
Van € 35,70 voor € 25,-
 
Meer tijdschriften en kranten:
Skeptical Inquirer proefabonnement aanbieding, rubriek wetenschappelijke bladen. Prijswijzigingen voorbehouden.
Week aanbieding
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws