Voetbal International recensie van Carel Heldring

VI recensie

Je mening geven? schrijf een recensie over VI »

# 6 - Carel Heldring

Hollands Real onoverwinnelijk?

Waardering: 8 / 10
Voetbal International
Word abonnee van Voetbal International

Aanbieding
Voetbal International houdt je iedere week volledig op de hoogte van de (inter)nationale voetbalcompetities. Neem nu een abonnement op VI en kies voor een half jaar, een jaar of 2 jaar met korting oplopend tot 49%!


Samenvatting recensie
Hollandse periode Real Madrid: de onoverwinnelijke koninklijke?

In het voetbal is Nederland wereldtop waar het om de scouting gaat. Maar dat betekent dus ook dat de Nederlandse kijk op de voetballer een significante (een betekenisvolle) is! Niet dat Nederland zelf met die kijk teveel kan, daar is Nederland te provinciaals (te benepen) voor, maar dus wel dat au fond het onderkennen van de potentie van een voetballer een Nederlandse expertise is van waarachtig wereldniveau! Zoek je goeie voetballers dan moet je gewoon even de Nederlandse markt verkennen en dan kom je al snel aan je wereldtrekken.

Lezers, wat er nu op handen is dat hou je niet meer voor mogelijk: Arjen Robben, schitterende speler, maar 'blessure gevoelig' en daarom net een ijlst streepje beneden wereldtop), gaat naar 'de koninklijke' (dus de club waar Van Nistelrooy al de sterren van de hemel scoort - op een haar na'De Gouden Schoen' - uiteraard: Real Madrid), Royston Drenthe waarschijnlijk ook, en Wesley Sneijder misschien ook (of Wesley tóch Valencia?). Ja en lezers dan moet je toch mogen concluderen dat Real Madrid als welhaast schier onoverwinnelijk het volgende seizoen tegemoet gaat. Bijna kun je dus zeggen: de Spaanse competitie 2007-2008 is alweer gespeeld, wat er nu nog aan wedstrijden volgt is formaliteit.

En de journalistiek kan dan nog wel wat, maar voor het publiek is er natuurlijk niet veel meer aan. Nu ja: eens een seizoen alleen maar winnen heeft ook wel z'n charme hoor, heus wel. Alleen jammer dat Real dan Rigters (Maceo) niet ook d'r bij heeft, want dan zou het helemaal een feest geworden zijn (want Rigters gaat zeker een wereldvoetballer worden, daar gaat Blackburn Rovers nog een hele hele boel geld aan verdienen!).

En Barcelona? Ja, Barca heeft Thierry Henry (dus van 'The Gunners' Arsenal) d'r bij (overgenomen), maar is het genoeg? Natuurlijk: d'r lopen in FC Barcelona heus wel een paar beste voetballers rond, en zeker met de Franse Henry d'r bij (en de Braziliaan Ronaldinho was er dus dan al) kun je dan niet zeggen: dat clubje veeg je wel even van de mat. Maar weer, dus met de blik op 'de koninklijke' (Real Madrid): is het genoeg? Nee, lezers, het is vrijwel zeker niet genoeg!

Maar wat moet Barcelona dan nu doen, wat rest het dan nu nog? Eén mogelijkheid blijft, meer een poging, je moet wat: de Braziliaan Afonso Alves van (nu) Heerenveen! Ik had 'em aanvankelijk ingeschaald voor Feijenoord, maar Feijenoord - dom genoeg! - schijnt geen belangstelling voor hem te hebben (Alves het komend seizoen bij Feijenoord impliceert Feijenoord kampioen!) Maar akkoord, het - Feijenoord ziet het anders, mag, moeten zij weten), terwijl Alves bij AZ natuurlijk ook glorie zou zijn (maar Van Gaal sinds de laatste twee weken van de laatste competitie ….. ik weet het niet hoor ….., ik blijf AZ nog één seizoen trouw en dan wéér geen prijs ga ik naar een andere club, want ik als supporter ga voor de prijzen en blijft een club daar in gebreke dan verder zonder mij, dan ken ik geen scrupules meer!).

Alves 34 goals uit 31 wedstrijden! Van achteren (zelfs van achter de tweede lijn) opkomend. Desondanks, dus, een pure 'striker' (zo ver van de score-'poort' - het goal - voetballend, zo vaak scoren!) 26 jaar. Zuid-Amerikaan. Qua wedstrijdinstelling meer dan een revelatie, bijna een wonder! Albes bij Barca, ja dan kan 'de koninklijke' (dus Real) nog wel een paar lastige wedstrijden tegemoet zien maar veel meer dan 'lastig' waarschijnlijk toch ook niet.

Barcelona kende haar 'Hollandse periode', de 'Hollandse periode' van Real Madrid gaat sensationeel worden!

En dan weer even nog wat over Van Hanegem. Ik schreef het al eerder: die is destructief relativerend door z'n 'lolbroek-moment' (Gullit heeft dat op een andere manier: blijheid en macht is ik verdien …..). Dat diskwalificeert hem niet als overigens redelijke persoon, want zo is ie - dus Van Hanegem - gewoon (te door en door), maar het betekent wel dat ie het als trainer nooit echt helemaal zal maken. Maar goed, hij is dus nu toch trainer, en zelfs van FC Utrecht, en wat dan? Moeilijk. Meer distantie tussen hem en de ploeg (het team), misschien ….. (een kouwe Van Hanegem is natuurlijk ook niet alles). Moeilijk. Hij kan het niet helpen. Het wordt waarschijnlijk toch weer een drama. Als ie maar wel bij Barbara Barend in de buurt blijft, die houdt echt van 'em, en Van Hanegem heeft heus wel het een en ander voor het Nederlandse voetbal betekend.

8

Geef zelf je visie op VI »

VI krijgt van de lezers gemiddeld een 8.6

Er zijn in totaal zeven uitgebreide recensies geschreven voor het blad Voetbal International, hierboven vind je recensie #6. Lees je dit tijdschrift ook, of heb je VI recentelijk nog gelezen en wil je je mening kwijt?
Plaats dan hier je beoordeling!

Schrijf een recensie over Voetbal International

Je voorletters of voornaam
Je achternaam
Je e-mail adres (optioneel, deze wordt niet op de site geplaatst)
 
De url van je website (niet invullen indien je een echte bezoeker bent)
 
Je geboortedatum (optioneel)
Man/Vrouw
Man   Vrouw
Voetbal International

Welk cijfer geef je aan dit tijdschrift? (1 t/m 10):

De titel van je recensie

Geef hieronder je mening over Voetbal International (minimaal 150, maximaal 10000 karakters)
Ideeën bij het schrijven:

Wel doen:

Niet doen:

  • Bezorgklachten melden, dit kan via de abonneeservice.
  • Kwetsende of schreeuwerige taal gebruiken.
Aantal karakters over voor je recensie: - jouw recensie telt karakters.

Ja, ik wil eens per maand de nieuwsbrief met aanbiedingen van Proefabonnementen-Gids.nl ontvangen.

Meer aanbiedingen
AD Algemeen Dagblad
proefabonnement
AD Algemeen Dagblad proefabonnement
Telegraaf
zaterdag + alle dagen digitaal abonnement
Telegraaf proefabonnement
Helden Magazine
proefabonnement
Helden Magazine proefabonnement
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws