NRC recensie van C. Weduwer

Laat een beoordeling achter over NRC en maak hiermee kans op een
Bol.com cadeaubon t.w.v. € 25,-

bol.com cadeaukaart

Iedere maand kiezen we de beste review!

Bekijk de actievoorwaarden

NRC recensie

Navigatie: « NRC recensie #5 | Laatste recensie

Je mening geven? schrijf een recensie over NRC »

# 6 - C. Weduwer

Nrc zakt af naar bedenkelijk niveau

Waardering: 5 / 10
NRC
Word abonnee van NRC

Aanbieding
NRC is een krant die het dagelijks nieuws en achtergronden op hoog kwalitatief niveau brengt. Lees NRC nu een jaar lang op zaterdag op papier en van maandag t/m zaterdag digitaal met 54% korting, of kies voor een andere abonnementsvorm (volledig digitaal of de hele week op papier én digitaal) en looptijd.


Thuis werd ik groot met het Handelsblad. Sinds ik het huis uit ben, ben ik een trouwe abonnee geweest, tot ik een jaar of wat geleden overstapte naar de NRC-next vanwege de frisse kijk van Rob Wijnberg. Toen die eruit vloog en De Correspondent begon ben ik hem gevolgd. Ondertussen ben ik al jaren op de Volkskrant geabonneerd, die mijns inziens steeds beter wordt, terwijl de NRC saaier wordt en het hoofd teveel laat hangen naar de commercie.

Zaterdag jl. was voor mij de maat vol: een LUX- bijlage over tuinen waarin een RTL-corifee als groengoeroe wordt opgevoerd! Dat de schrijfster niets van tuinen weet bekent ze ruiterlijk, maar dat ze zich op haar zoektocht laat leiden door een man die gesponsord wordt door grote tuincentra en mijns inziens alleen maar veel planten wil verkopen, schoot mij echt in het verkeerde keelgat. Waarom het oor te luisteren gelegd bij de commercie? Als je doet wat deze man voorschrijft ziet het er even aardig uit, maar de kans dat alles binnen de kortste keren dood is, is erg groot.

Voor Juliette: neem een abonnement op Onze Eigen Tuin: daar staat in hoe je het echt moet aanpakken. Zwarte grond opbrengen lijkt aardig, maar eerst eens onderzoeken wat voor grond je hebt lijkt me nuttiger. Voorts is de beplanting eigenlijk het laatste hoofdstuk van het aanleggen van een tuin. Eerst een goede structuur aanleggen. Maak een lijstje met wat je wilt. Kijk goed waar de zon komt en waarvoor je het terras wilt gebruiken Ochtendzon? Avondzon? als je meer een borrelaar dan een ontbijter bent kies je voor de laatste plek. Wil je een schommel, een schuur etc.? wat voor erfafscheiding kies je. Veel vragen waar je eerst een antwoord op moet weten voor je een tuinarchitect in de arm neemt. Koop je planten bij een kweker en niet bij een tuincentrum, meeste kans op gezonde planten die het ook gaan doen.

Betegel niet je hele tuin want dan kan het water niet weg. Er zijn heus wel beplantingen te verzinnen waar je niet constant aandacht aan hoeft te geven. Dan moet je je er wel bij neerleggen dat je dan geen vasteplantenborders kunt hebben. Doe een cursus over tuinonderhoud, bij voorbeeld bij de Wiltfang, daar kan je ook het beste gereedschap kopen. Ga eens wat privétuinen kijken die de moeite waard zijn (word lid van de Nederlandse Tuinen Stichting en ontvang het Open Tuinen boekje met een schat aan juweeltjes die je dan kunt gaan bekijken. De eigenaars zijn allemaal experts en helpen je graag op weg).

De foto's bij het artikel zijn een horreur voor elke tuinliefhebber. Als dit tongue-in-cheek bedoeld is, ben je in elk geval bij mij je doel voorbij geschoten. (Tenzij je dit echt mooi vind natuurlijk). Dan scheiden onze wegen zich. Ik zeg mijn abonnement nu op.

Geef zelf je beoordeling over NRC »

NRC krijgt van de lezers gemiddeld een 7.8

Er zijn in totaal zes uitgebreide recensies geschreven voor het dagblad NRC, hierboven vind je recensie #6. Lees je deze krant ook, of heb je NRC recentelijk nog gelezen en wil je je mening kwijt? Plaats dan hieronder je beoordeling!

Schrijf een recensie over NRC

1. Jouw beoordeling - hoeveel sterren geef je?
 
NRC
NRC
2. Je ervaring in één zin - de titel van je review
Je naam - of een nickname. Wordt bij de review getoond.
E-mailadres - niet verplicht en wordt niet gepubliceerd.
 
De url van je website (niet invullen indien je een echte bezoeker bent)
 
Meer aanbiedingen
Volkskrant
proefabonnement
Volkskrant proefabonnement
NRC
zaterdag papier + ma-za digitaal abonnement
NRC proefabonnement
EW magazine
jaarabonnement
EW magazine proefabonnement
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws