Record Collector magazine aanbieding
Home

Proefabonnement op Record Collector magazine

Record Collector  UK

Momenteel zijn er helaas geen aanbiedingen beschikbaar. Wellicht vind u een alternatief bij de titels aan de rechterzijde of in de gerelateerde rubrieken hieronder.


Het Britse tijdschrift Record Collector magazine is 's werelds toonaangevende autoriteit op het gebied van zeldzame en verzamelwaardige platen. Het eerste nummer verscheen al in 1979 - sowieso een goed jaar voor de muziek met klassiekers zoals London Calling van The Clash, The Wall van Pink Floyd, Unknown Pleasures van Joy Division, Fear of Music van de Talking Heads en niet te vergeten Fleetwood Mac's Tusk. Nu, ruim 30 jaar later, is Record Collector magazine het langst lopende rock- en popblad voor verzamelaars en misschien wel relevanter dan ooit. Geen genre is voor de makers overigens te obscuur, of 'uncool'. Of het nu om een prog rock uitgave op 8-track cassette, een Italiaanse soundtrack of relatief onbekende heavy metal gaat: bij Record Collector magazine realiseren ze zich terdege dat passie voor muziek de basis is voor een mooie verzameling van vinyl en andere geluidsdragers - en deze liefde wordt door het blad dan ook volledig omarmd.

Klinkt het voorgaande een beetje als iets wat komt van een stel oude kerels die hun baarden strelen en die in de tijd van de Beatles, Stones, Led Zeppelin en David Bowie zijn blijven steken? Dan vergis je je toch echt. Naast klassiekers uit de jaren '60, '70 en '80 van de vorige eeuw is er in Record Collector namelijk ook ruimschoots aandacht voor het moderne(re) werk. De maandelijkse "OK Computer" rubriek houdt een scherpe blik op op downloads- en internet gebaseerde verzamelwaardige releases terwijl de nieuws- en review rubrieken volop aandacht besteden aan heruitgaven en nieuwe uitgaven van albums op vinyl. Daarbovenop worden in het jaarlijkse overzicht "Modern Collectables" de meest verzamelbare en zeldzame platen van moderne artiesten en groepen van de afgelopen periode besproken.

Het motto van Record Collector magazine - voor vrienden kortweg 'RC' - is 'Serious about music', omdat ze bij het blad weten dat hun lezers helemaal verknocht zijn aan waar ze naar luisteren. Dat betekent overigens niet dat de redactie (te) serieus en zonder humor te werk gaat: bij RC houden ze net zo goed van de spanning en sensatie die de rock 'n' roll teweegbrengt. Maar tegelijkertijd: als je als verzamelaar serieus genoeg met muziek bezig bent om een tijdschrift erover te lezen, dan verdien je er ook ééntje die net zo diep graaft als jezelf.

Hoewel het blad aan het eind van de jaren '70 (logischerwijs) opgericht werd als zijnde een magazine voor fans en verzamelaars van vinyl, en hoewel de liefde voor het opbouwen van een jaloersmakende, waardevolle en unieke platencollectie nog steeds de kern vormt hoef je geen vinyl freak te zijn om Record Collector op waarde te kunnen schatten. De redactie is er enorm trots op dat ze je iedere maand de beste rubrieken over muziek op onze planeet kan brengen, met interviews met artiesten, discografieën en alle inside informatie die alleen RC te weten komt. 'Van wie is dit nummer?' 'Op welk album staat het?' 'Wat is de waarde van een eerste persing?' 'Heeft het ballen en is het dus het beluisteren en bezitten waard?' Je vind alle antwoorden op deze prangende vragen in Record Collector. En het is niet alleen maar rock wat de klok slaat: ook pop, soul, 80s, new wave, psychedelia, folk, rockabilly en andere genres komen ruimschoots aan bod. Als het goed genoeg is, dan krijgt het een plekje in RC magazine.

Voor wie nog niet overtuigd is: het blad kan buigen op een formidabele recensie-rubriek waarin zowel moderne juweeltjes als reissues van klassiekers worden gerecenseerd. Verder zijn er de speciale rubrieken 'Digging For Gold' en 'Value Added Facts' die de ware muzikale schatten van de retro rotzooi scheiden. Ook blijf je op de hoogte van wat er gaande is in de wereld van platenveilingen, waar die oude elpees die je op zolder in een kartonnen doos bewaarde wellicht ongelofelijke prijzen kunnen opleveren. Kortom: als je serieus met muziek en het verzamelen daarvan bezig bent kun je gewoon niet om Record Collector heen.

Let op: dit betreft een Engelstalig muziekblad.
Het abonnement en de betaling worden, indien je gebruik maakt van één van de aanbiedingen op deze pagina, afgehandeld door isubscribe, de grootste abonnementen website van het Verenigd Koninkrijk. De abonnementsvoorwaarden kun je raadplegen op de bestelpagina. Record Collector magazine verschijnt dertien keer per jaar; het blad wordt uitgegeven door Metropolis International Group Limited gevestigd Londen.

Tekst laatst gewijzigd op 16 november 2023 om 13:30:28

Deel deze Record Collector magazine aanbiedingen pagina:

Meningen van lezers:
Geen recensies gevonden
Schrijf een recensie over Record Collector magazine »
- / 10, 0 reviews
Gemiddelde waardering:   -

Meer abonnementen in muziekbladen

Het tijdschrift Jazzism
Jazzism
6x Jazzism 49,50

Jazzism is hét magazine over de wereld van jazz, blues, soul, latin en wereldmuziek. Neem nu een abonnement met korting tot 38% op hét jazzblad of geef zes of twaalf edities cadeau (stopt automatisch)!
 zes recensiesUw besparing: 21,70

30%
korting
Slechts8,25 per tijdschrift
 
Het tijdschrift Luister
Luister
8x Luister 82,50

Luister is hét tijdschrift voor de kritische liefhebber van klassieke muziek.
 één recensieUw besparing: 1,50

2%
korting
Slechts10,31 per tijdschrift
 
Het muziekblad Heaven
Heaven
6x Heaven 22,50

Heaven is het popmagazine met liefde voor tijdloze muziek! Neem nu een jaarabonnement met korting of geef het blad cadeau aan een ├ęchte muziekliefhebber!
 Schrijf recensie Uw besparing: 19,50

46%
korting
Van € 42,00 voor € 22,50
 
Meer tijdschriften en kranten:
Record Collector magazine proefabonnement aanbieding, rubriek muziek tijdschriften. Prijswijzigingen voorbehouden.
Week aanbieding
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws