Samsam aanbieding

Proefabonnement op Samsam

Sam sam
Samsam

Momenteel zijn er helaas geen aanbiedingen beschikbaar. Wellicht vind u een alternatief bij de titels aan de rechterzijde of in de gerelateerde rubrieken hieronder.

Gerelateerde tijdschrift categorieën:


Samsam is hét tijdschrift voor en over jonge wereldburgers, bestemd voor kinderen die in groep 7 en 8 van het basisonderwijs zitten. In elk nummer staat een ander thema en land centraal en komen onder andere de onderwerpen politiek, cultuur, religie, gezondheid, voedsel, natuur en milieu, energie, geld en economie, vrede en conflict en school aan bod.

De missie van het blad Samsam is om Nederlandse kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs nieuwsgierig te maken naar het leven van andere kinderen, zowel ver weg als dichtbij. Het tijdschrift doet dat door middel van positieve, realistische en niet-stereotype verhalen over het dagelijks leven van leeftijdsgenoten wereldwijd. Leerkrachten, maar ook ouders, worden hierbij actief betrokken. Samsam wil kinderen op deze wijze wereldwijs maken en perspectief en hoop op een betere wereld bieden.

Het tijdschrift sluit prima aan bij acht thema's die in de Canon voor Wereldburgerschap zijn geformuleerd:

 • Diversiteit: denk daarbij aan historisch-culturele (maatschappijvormen en beschavingen) diversiteit, biodiversiteit (klimaten, landschappen, dieren en planten) en diversiteit in het dagelijks leven (talen, gebruiken etc).
 • Identiteit: zowel op religieus als nationaal vlak.
 • Mensenrechten (en kinderrechten): zowel de inzet voor naleving van als schending van die rechten en het honoreren van de sociaal-economische rechten via bijvoosrbeeld ontwikkelingssamenwerking.
 • Duurzaamheid en duurzame ontwikkeling: met vooral aandacht voor bevolkingsgroei en verstedelijking, beschikbare, al dan niet schaarse, natuurlijke hulpbronnen en de verdeling daarvan en klimaatverandering en de gevolgen daarvan.
 • Globalisering: denk hierbij aan de wereldwijde economie, migratiestromen en uitwisseling van cultuur waarbij allerlei nieuwe uitingen en mengvormen ontstaan.
 • Verdeling: van voedsel, onderdak, inkomen, kansen en gezondheidszorg.
 • Vrede en conflict: de inzet van vredestroepen, de vluchtelingenstromen die onstaan door conflicten en de aanpak van het internationale terrorisme.
 • Mondiale betrokkenheid: hoe kom je aan informatie over wat er in de rest van de wereld gebeurt en wat doe je er mee?

Gelijkwaardigheid, wederkerigheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke kernbegrippen in het onderwijsmodel van Samsam. De uiteindelijke doelstellingen van Samsam zijn samenwerken (met kinderen uit de eigen klas, een andere klas of school of zelfs uit een ander land), kritisch en creatief leren denken en actief leren met ICT (bijvoorbeeld de Reportersclub) als middel.

Een abonnement op Samsam omvat:

 1. Vijf maal per jaar het tijdschrift in de bus.
 2. Vijf maal per jaar een digitale nieuwsbrief.
 3. De website met foto's, verhalen, informatie en filmpjes.
 4. De Samsam Reportersclub met bijbehorende app, waarin je zelf of met een team op onderzoek uitgaat en van je missie een reportage maakt die door andere leden maar ook je familie, klasgenoten en vrienden bekeken kan worden.

Samsam wordt uitgegeven door Stichting NCDO; het blad verschijnt 5 keer per jaar. Het abonnement voor jezelf geldt tot wederopzegging. Geef je het abonnement kado dan stopt de bezorging automatisch na vijf edities (1 jaar). Samsam is bestemd voor kinderen uit groep 7 en 8, van 10 tot 12 jaar oud. Voor kinderen uit groep 5 en 6 is er de Samsam Junior.

Deel deze Samsam aanbiedingen pagina:

Meningen van lezers:
Geen recensies gevonden
Schrijf een recensie over Samsam »
Titel: Samsam
- / 10, 0 reviews
Gemiddelde waardering:   -

Meer proefabonnementen in kinderbladen

Het tijdschrift Bobo
Bobo
Proefabonnement: 3x Bobo 11,-

Maak kennis met Bobo, het grootste kleuterblad. In ieder nummer weer feest met Bobo en zijn vriendjes. Nu 3 maanden voor 11,-! Het proefabonnement stopt automatisch.
 zes recensiesUw besparing: 1,75

14%
korting
Van € 12,75 voor € 11,-
Dit proefabonnement van 3 nummers stopt automatisch
De krant Kidsweek
Kidsweek
13 weken Kidsweek 20,-

Kidsweek, de krant voor jonge mensen van 7 t/m 12 jaar, staat iedere week vol serieus en grappig nieuws, dieren- en sportnieuws, strips en moppen.
 één recensieUw besparing: 9,90

33%
korting
Van € 29,90 voor € 20,-
 
Het kinderblad Okki
Okki
Proefabonnement: 3x Okki 11,-

Uw kind gaat op reis met astronaut Okki en leert spelenderwijs van alles over de wereld.
 Schrijf recensie Uw besparing: 1,75

14%
korting
Van € 12,75 voor € 11,-
Dit proefabonnement van 3 nummers stopt automatisch
Het tijdschrift Wild van Freek
Wild van Freek
Proefabonnement: 3x Wild van Freek 11,-

Wild van Freek is het blad van Freek Vonk voor jonge avonturiers vanaf zeven jaar met dierenweetjes, strips, moppen, puzzels, survival tips en nog veel meer!
 Schrijf recensie Uw besparing: 1,75

14%
korting
Van € 12,75 voor € 11,-
Dit proefabonnement van 3 nummers stopt automatisch
Meer tijdschriften en kranten:
Samsam proefabonnement aanbieding, rubriek kindertijdschriften. Prijswijzigingen voorbehouden.
Aanbiedingen
VPRO Gids
proef abonnement
VPRO Gids
VARAGids
proef abonnement
VARAGids
Kidsweek
abonnement
Kidsweek
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

 • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
 • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws