Jazzism recensie van Cecile

Jazzism recensie

Review index: « Jazzism recensie #2 | Jazzism recensie #4 »

Je mening geven? schrijf zelf een recensie over Jazzism »

# 3 - Cecile

Ik vind het top

Waardering: 9 / 10
Jazzism
Word abonnee van Jazzism

Aanbieding
Jazzism is hét magazine over de wereld van jazz, blues, soul, latin en wereldmuziek. Neem nu een abonnement op hét jazzblad!


De vlag dekt de lading goed. Jazzism (= toch stroming?) is een heel fraai vormgegeven blad dat over de hokjes heen kijkt. Het zijn verhalen over muziekstromingen, die allemaal raakvlakken hebben met jazz. Dat vind ik juist zo leuk en aansprekend aan het blad. Het maakt me echt lekker om eens een plaat uit de kast te trekken of een cd van iemand te kopen. Net als op North Sea kun je overal van proeven.

De stukken zijn heel goed geschreven en er zitten prachtige foto's bij. Bij het blad zat vorige keer ook een hele leuke cd, ook met allemaal sterren die op het North Sea Jazz Festival spelen. Volgens mij zit er elke keer een cd bij.

Goed vind ik ook dat het een mix is. Tragische verhalen over oude jazzhelden worden gecombineerd met heel hippe acts. Ik vind dit soort bladen - waarbij muziek, literaire bijdragen van schrijvers, uitgaan (zelfs eten en drinken) en reizen kwalitatief aan bod komt - een verademing.

Jazzism is veel leuker dan bladen als Oor of Aloha. Dat is altijd een aaneenschakeling van toch enigszines voorspelbare interviews. Weinig variatie. Jazzism is voor een brede doelgroep, maar ook voor speciaal geïnteresseerden nog heel interessant. Natuurlijk is het voor hard-core jazzo's, denk ik, minder interessant. Die vinden North Sea ook verschikkelijk volgens mij. Allemaal pop. Maar volgens mij hebben ze gewoon een hele specifieke voorkeur. Daarom hebben ze ook hun eigen blaadjes, die ík dus weer niet aantrekkelijk vind.

Cecile, Amersfoort

Geef zelf je visie op Jazzism »

Jazzism wordt door onze bezoekers gemiddeld gewaardeerd met het cijfer 7.0

Er zijn in totaal vijf uitgebreide recensies geschreven voor het tijdschrift Jazzism, hierboven vind je recensie #3. Lees je dit tijdschrift ook, of heb je Jazzism recentelijk nog gelezen en wil je je mening kwijt? Plaats dan hieronder je beoordeling!

Schrijf een recensie over het tijdschrift Jazzism

1. Jouw beoordeling - hoeveel sterren geef je?
 
Jazzism
Jazzism
2. Je ervaring in één zin - de titel van je review
Je naam - of een nickname. Wordt bij de review getoond.
E-mailadres - niet verplicht en wordt niet gepubliceerd.
 
De url van je website (niet invullen indien je een echte bezoeker bent)
 
Ook de moeite waard
International Piano magazine
digitaal abonnement
International Piano magazine proefabonnement
Jazzism Magazine
abonnement kado
Jazzism Magazine abonnement kado
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws