Marie Claire recensie van I.S. Kouwen

Marie Claire recensie

Navigatie: « Marie Claire recensie #1 | Laatste recensie

Je mening geven? schrijf een recensie over Marie Claire »

# 2 - I.S. Kouwen

Word ook vriendin van Marie Claire!

Waardering: 9 / 10
Marie Claire
Word abonnee van Marie Claire

Aanbieding
Het blad Marie Claire heeft maandelijks fascinerende reportages, interviews en achtergronden over thema's die je boeien. Neem nu een abonnement van 4, 6 of 12 nummers met korting oplopend tot liefst 41% of geef het tijdschrift cadeau!


Samenvatting recensie
Met Marie Claire heb je ereen spetterende best friend bij die voor heel wat uurtjes afleiding kan zorgen. En dat is waar het uiteindelijk om gaat: pure 'luie-zondag-verwennerij'.

Het is een druilerige zondagochtend en ik sta met de handen in het - nog niet gestylde, want zondag "uitslaapdag" - haar. Mijn hersenen draaien overuren. Gele note-it papiertjes slingeren in het rond en met het lezen van deze ondingen word ik er niet gelukkiger op. Was draaien, eten koken, boodschappen doen, op bezoek gaan bij C, cadeautje kopen voor E, studeren: het tolt en tolt en tolt. Uitslapen zat er dan ook niet in. Geen tijd ook voor bezoekjes of etentjes met vriendinnen; die ik overigens nodig weer eens moet bellen om niet vergeten te worden en achterin het adressenboek te belanden...

Even voel ik me diep schuldig en plof ik met een kop thee een beetje moedeloos op de bank. Ik beland met mijn luie zondagochtend kont op iets hards en trek het onder me vandaan. Mijn humeur staat op onweer, maar wanneer ik het harde voorwerp waar ik zojuist op ben gaan zitten, bekijk, kan ik een glimlach niet onderdrukken. Juist wat ik nodig heb! Daar kan even geen vriendin in levende lijve tegenop; het is de Marie Claire!

Verzeild raken in boeiende reportages, mooie verhalen en interessante interviewen is een stuk makkelijker dan een moeilijk "waarom we nooit tijd voor elkaar hebben en wat daar aan te gaan doen" gesprek. Alleen de cover al is bijzonder aantrekkelijk. Het mooie van een glossy is, dat je je even waant in een wereld van luxe en schoonheid. De luxueuze uitstraling neemt je mee naar een plek zonder vuile was, vervelende bijbaantjes en nare ex-vriendjes, maar geeft je een blik in het leven van een bijzonder, moderne vrouw (dé vrouw, waarvan je af en toe droomt dat je even het stokje over mag nemen; althans: ik persoonlijk wel!) Inspirerende visies van geportretteerde sterren, acteurs of modellen, beauty- en styling tips waaraan Patty Brard een puntje (zeg maar punt) zou kunnen zuigen, lifestylerubrieken, maar ook diepgaande open verhalen en reallife story´s.

Geen bestaande vriendin kan in zo´n korte tijd zó veelzijdig zijn, maar toch op een ontspannen manier, zodat het bij uitstek prima leesvoer is voor zo´n druilerige zondagochtend, die eigenlijk bedoeld was voor het klaren van vervelende klusjes die tijdens een overvolle week zijn blijven liggen...

De paniek slaat even toen. Laat ik mijn, eigenlijk prima zijnde sociale leven, op de tweede plaats zetten door een machtig mooi glossymagazine? Nee, reeël moeten we wel blijven. Ook Marie Claire is geen toverformule die je door het harde bestaan kan manoeuvreren, maar eerlijk is eerlijk: word ook vriendin van Marie Claire en je hebt er weer een spetterende "best friend" bij die voor heel wat uurtjes afleiding kan zorgen. En dat is waar het uiteindelijk om gaat: pure "luie-zondag-verwennerij"!

Geef zelf je beoordeling over Marie Claire »

Marie Claire krijgt van de lezers gemiddeld een 8.4

Andere Marie Claire recensies:
  1. 'Blad met leuke artikelen, maar niet altijd even inhoudelijk'
  2. 'Word ook vriendin van Marie Claire!'

Bekijk alle meningen over Marie Claire »

Er zijn in totaal twee uitgebreide recensies geschreven voor het maandblad Marie Claire, hierboven vind je recensie #2. Lees je dit tijdschrift ook, of heb je Marie Claire recentelijk nog gelezen en wil je je mening kwijt? Plaats dan hieronder je beoordeling!

Schrijf een recensie over Marie Claire

1. Jouw beoordeling - hoeveel sterren geef je?
 
Marie Claire
Marie Claire
2. Je ervaring in één zin - de titel van je review
3. Jouw mening over Marie Claire

   Bekijk de richtlijnen voor het schrijven van een review

Je naam - of een nickname. Wordt bij de review getoond.
E-mailadres - niet verplicht en wordt niet gepubliceerd.
 
De url van je website (niet invullen indien je een echte bezoeker bent)
 
Meer acties
ELLE
abonnement
ELLE proefabonnement
Marie Claire
abonnement kado
Marie Claire abonnement kado
Elle
abonnement kado
Elle abonnement kado
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws