Sfeervolle covers van de kerstedities van tijdschriften
Home

De mooiste kerst- en wintersfeer covers van tijdschriften

Warm, gezellig en rustig

Welke tijdschriften hebben dit jaar het meeste hun best gedaan om een mooie, sfeervolle cover te produceren die het kerst- en midwintergevoel het beste weergeeft? We hebben er in deze terugblik de elf beste voor je uitgezocht.

De voorkant van de kersteditie van Elsevier 2016Het is altijd een rustig weekje in tijdschriftenland, zo tussen kerst en oud & nieuw. Zo ook dit jaar: de meeste edities 1 van maandbladen zijn vorige week al uitgekomen en veel grote weekbladen zoals Libelle, Margriet en Elsevier trakteren hun lezers traditiegetrouw op dubbeldikke kerstedities met leesplezier voor twee weken. Ook veel tv gidsen komen rond het einde van het jaar meestal met speciale dikke kerstedities met programma-informatie voor de twee weken waarin kerst en oud en nieuw vallen. Daarom hebben we deze keer de mooiste en/of leukste kerst- en midwinter covers van bladen die de afgelopen weken uit zijn gekomen op een rijtje gezet.

Opinieweekblad Elsevier doet het wat ons betreft helemaal zoals het hoort: editie 51/52/53 (voor drie weken dus zelfs, met maar liefst 284 pagina's leesvoer) heeft als cover een prachtige illustratie van Jezus en Maria. Helemaal zonder tekst, als we het Elsevier logo even buiten beschouwing laten natuurlijk. Deze voorkant refereert aan het kerstgevoel zoals veel mensen dat gelukkig nog steeds ervaren: verstilling, verbondenheid met jezelf en anderen, tot rust komen, samenzijn. Goed gedaan, redactie van Elsevier!

Cover KRO Magazine 52/53 2016 Cover NCRV Gids 52/53 2016

Het programmablad KRO Magazine doet het met het kerstnummer voor week 52 en 53 wat dat betreft ook goed en dat mag je ook verwachten van een omroep voor de katholieke en protestantse gemeenschappen: hier een soort van glas in lood-achtige afbeelding van Maria en Jozef samen met de pasgeboren Jezus in de stal in Bethlehem. De NCRV gids gooit het meer op de sfeervolle wintertoer en heeft als thema licht. Niet onbelangrijk in deze periode waarin de dagen kort zijn en de zon zich maar weinig laat zien. 'Wie brengt er licht in uw leven?', zo vraagt de NCRV gids zich af. De cover is prachtig: een foto van een ree in een besneeuwd parklandschap tijdens zonsondergang of zonsopkomst.

Cover VARAgids kerst 2016 We blijven nog even bij de tv gidsen, want ook de VARAgids kon natuurlijk niet achterblijven met een mooie thematische cover. Hier zien we de andere kant van kerst: gezelligheid, drukte, mensen met cadeautjes onder de arm en kerstbomen op hun schouders, verlichting en zelfs ski's, schaatsen en een slee. Die laatste drie activiteiten zaten er in Nederland in ieder geval niet in deze kerst met temperaturen van rond de 10 graden en een harde wind, maar wie weet dat de rest van de winter nog in petto heeft... De VPRO Gids heeft eigenlijk elke week ook bijzondere covers. Helaas zat er dit jaar geen specifieke kerstgerelateerde bij: het thema van het feestdagennummer van de VPRO was 'sorry', verwijzend naar de uitspraak van Mark Rutte in een eerder interview in de Telegraaf waarmee de premier zich verontschuldige voor alle niet nagekomen verkiezingsbeloftes. Jammer, want we hadden 'm graag willen laten zien! Wel een origineel thema overigens...

Cover Margriet 52 2016 Cover Margriet kersteditie (53) 2016

'Zin in kerst!' kopte de Margriet al de week voor de kerst, daarmee inspelend op de behoefte van velen om eigenlijk direct na of zelfs al voor de Sinterklaasviering het huis en de tuin (nog) gezelliger te maken met versiering, verlichting, voer voor de vogeltjes et cetera. Op de cover van editie 52 zien we dan ook een zwarte mees op een besneeuwd takje, op zoek naar vetbollen, pinda's en energierijke zaden en pitten. Dat roept in ieder geval bij de schrijver dezes het wintergevoel goed op. Well done, Margriet! Nummer 53 borduurt op het thema voort met een sfeervolle illustratie van een gezellig verlicht huisje midden in het bos en de woorden 'stilte', 'warmte' en 'verwachting'. Een mooie samenvatting van wat het kerstgevoel voor velen inhoudt.

Kerstcover Libelle 2016 Libelle doet, net zoals Margriet, niet aan een kerstvakantiestop en kwam twee weken voor de kerstdagen al met een extra dik kerstnummer vol met kerstpret. In de week tussen kerst en oud wordt er met de jaarhoroscoop 2017 en de tekst 'Hallo 2017' op de cover alweer vooruitgeblikt op het volgend jaar. Tot zover de bezinning en rust, maar enthousiast zijn over het nieuwe jaar mag natuurlijk altijd!

Gezelligheid, midwintersfeer en meer

Cover Seasons december 2016 / januari 2017 Cover Noorderland winter 2016/2017

De tijdschriften Noorderland en Seasons gooien het allebei over de (mid)winter boeg met gezelligheid, warmte, licht en sfeer als belangrijke thema's. Bij Seasons zien we wat we bij Margriet ook al zagen, maar nu in het echt: een verlichte blokhut in een dik besneeuwd landschap, midden in het bos tussen de sparren. Ook de mooi geïllustreerde voorkant van Noorderland mag er zijn: we krijgen het er spontaan warm van!

Tot slot is het in Duckstad met de kerst ook erg gezellig al heeft Katrien er een hard hoofd in....

Voorkant van Donald Duck 51 van 2016

We kunnen concluderen dat de redacties van de weekbladen van weleer, zoals Margriet en Donald Duck maar ook Elsevier, deze kerst de meest inspirerende covers hebben geproduceerd. Ook de katholiek- en protestants gezinde omroepvereniging KRO-NCRV heeft er wat moois van gemaakt. En voor nu: op naar 2017!

Deel dit artikel:

Delen via


Hierna lezen

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws