In de tijdschriften en kranten - nieuws en artikelen
Home

In de bladen

In de tijdschriften en kranten

Waar stonden de landelijke en regionale dagbladen de afgelopen week bol van? Wie is er 'hot' en wat zijn de nieuwste trends volgens de tijdschriften? Een overzicht van onderwerpen en personen die in het nieuws zijn.

De weekendedities van de kranten voor de verkiezingen: voorpagina nrc.nextDe hectische eindsprint naar 15 maart
De weekendkranten over de verkiezingen
Wat schreven het AD, de Volkskrant, de Telegraaf, Trouw en NRC in hun extra dikke weekendkranten over de laatste campagneweek voor de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart?
Het voorpaginanieuws van de kranten in week 9 van 2017Tichelaar, EU toekomstvisie, het klimaat en het fotomoment in Lech
Week 9: in de kranten
Met de verkiezingen die steeds dichterbij komen zou je verwachten dat de voorpagina's van de kranten bol zouden staan van het verkiezingsnieuws. Dit viel echter deze week behoorlijk mee, want er was ook genoeg ander belangrijk nieuws.
Verslaggeving van de viering van carnavalszondag in de regionale krantenDe viering volgens de regionale bladen
Carnavalszondag in de kranten
Op zondag 26 februari 2017 werd in grote delen van het zuiden en oosten van ons land weer uitbundig de carnavalszondag gevierd met optochten en ander vermaak. Hoe versloegen de regionale dagbladen deze festiviteiten in Lampegat, Kielegat, Kruikenstad, Krabbegat, Oeteldonk en andere steden en dorpen?
Wat was in week 7 belangrijk nieuws volgens de kranten?CPB berekeningen, Trump & Rusland en meer
De kranten van week 7
Waar ging het in week 7 over in de kranten? Er was veel aandacht voor de plannen van de verschillende politieke partijen en de doorrekenening daarvan door het Centraal Planbureau. Ook de situatie rond president Trump en de onrust daarover in de VS zelf maar ook de politiek in Moskou kreeg veel ruimte.
De week volgens de kranten: voorpagina nieuws uit week 6Het voorpaginanieuws
De kranten van week 6
Wat vonden de kranten in Nederland nieuwswaardig genoeg voor hun voorpagina in week 6? Het ging deze week onder ander over de aanstaande verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Rusland, het Nederlandse zorgstelsel en het zich immer voortslepende proces tegen de Surinaamse president Bouterse aangaande de Decembermoorden.
Welke opinietijdschriften zijn er anno 2017 nog en hebben dus de verschuiving naar oppervlakkige(r) nieuwsgaring door online media weten te overleven? Genoeg, zo blijkt, hoewel een aantal wel hun strategie en verschijningsfrequentie enigszins hebben moeten aanpassen. Een overzicht van Nederlandse opinie-titels.
Op vrijdag 20 januari 2017 werd Donald J. Trump als 45ste president van de Verenigde Staten ingehuldigd. Wat schreven de landelijke kranten in Nederland en de dagbladen uit de grote steden van de VS hierover?
De winteredities 2017 van de woonbladenNieuw jaar, nieuwe ideeën
De woonbladen van winter 2017
De eerste nummers van de woonbladen van het nieuwe woonjaar zijn uit.Wat staat er allemaal in en welk tijdschrift is het meest geschikt voor jou? Lees er in dit artikel meer over!
En dat natuurlijk blijven...
Tijdschriften over fit en gezond zijn
Wil je fit en gezond worden en dat ook blijven? Er zijn een hoop tijdschriften over bewegen, voeding, wellness en psyche en gezondheid in het algemeen die je daar bij op weg kunnen helpen. In dit artikel vind je de top 5 tijdschriften voor vrouwen op dit gebied. Doe er je voordeel mee!
Welke tijdschriften hebben dit jaar het meeste hun best gedaan om een mooie, sfeervolle cover te produceren die het kerst- en midwintergevoel het beste weergeeft? We hebben er in deze terugblik de elf beste voor je uitgezocht.
De Nederlandse editie van het blad Vogue mag zich een jaar lang Tijdschrift van het Jaar 2016 noemen. Winnaars in andere categorieën zijn o.a. LINDA en LINDA.tv, Volkskrant Magazine, Kek Mama, de hoofdredacteur van Cosmopolitan en een journalist van VI.
De week van de kranten: nieuws uit week 47Waar ging het deze week over?
In de kranten van week 47
Wat brachten de Nederlandse kranten als voorpaginanieuws in week 47? Het ging onder andere over het Wilders proces, Angela Merkel die nog 4 jaar wil aanblijven als bondskanselier, Sylvana Simons die beveiliging krijgt en zinloze ziekenhuisbehandelingen.
Overwinning van Donald J. Trump in NRC HandelsbladOnverwachte overwinning beroert de media
President Trump in de kranten
De 45e president van de Verenigde Staten is gekozen: tegen alle verwachtingen in is het niet de democratische kandidaat Hillary Clinton, maar de republikein Donald J. Trump geworden. Hoe berichtten de kranten in ons land en de rest van de wereld hierover?
Hillary Clinton vs. Donald TrumpWat schrijven de Amerikaanse dagbladen?
De kranten over de verkiezingen in de VS
Hoe is de berichtgeving van de Amerikaanse kranten betreffende de presidentsverkiezingen in aanloop naar dinsdag 8 november? In dit artikel een round-up van de voorpagina's van 7 grote dagbladen in de VS van de dag voor de storm.
De kranten van week 44Waar ging het deze week over?
Week 44: In de kranten
Waar besteedden de Nederlandse landelijke kranten aandacht aan op hun doordeweekse voorpagina's in week 44, de week voorafgaande aan de verkiezingen in Amerika? Onder andere aan de discussie over Zwarte Piet, de verhoging van de AOW-leeftijd en twee belangrijke processen die van start gingen.
Recente cover van Trouw dagbladLetter&Geest & Tijd
De zaterdag magazines van Trouw
Ochtendkrant Trouw biedt haar lezers en abonnees op zaterdag en zondag zowel extra verdieping als vermaak met de krantenmagazines Letter & Geest en Tijd. Wat kunt u hier zoal van verwachten? We gaan de artikelen en rubrieken voor u bijlangs.
Recente cover van het tijdschrift KIJKEven goed kijken...
Het blad KIJK onder de loep
Wetenschapsblad KIJK bestaat dit jaar alweer 48 jaar. Eerst als weekblad, vanaf 1975 als maandblad bij achtereenvolgens Uitgeverij en Drukkerij De Spaarnestad, Sanoma en vandaag de dag bij New Skool Media. Wat kun je zoal van het blad verwachten? Lees verder!
De voorkant van de eerste Libelle, april 1934De evolutie van twee grote vrouwenbladen
Historie van Libelle en Margriet
Margriet en Libelle zijn twee grote weekbladen die al jarenlang door veel vrouwen zijn en worden gelezen. We duiken in de geschiedenis van beide titels en kunnen concluderen dat, hoewel de boodschap moderner is, beide bladen gelukkig nog steeds volop bestaansrecht hebben.
De verslaggeving van de verrassende Brexit in de Nederlandse en internationale krantenBerichtgeving over de verrassende uitslag
Brexit in de kranten
Hoe was de initiële en latere berichtgeving over de uitslag van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie in de kranten en wie waren het eerste met het nieuws? We nemen een kijkje bij de Britse, Schotse, Ierse en Nederlandse dagbladen.
Afslag TT circuitMet aandacht voor de 86e TT Assen!
Nederlandse motorbladen
In het laatste weekend van juni wordt traditiegetrouw de Dutch TT in Assen verreden. Een feest voor iedereen die zelf motor rijdt of een liefhebber is van de motorsport. Wat is het programma, welke evenementen zijn er en welke motorbladen besteden aandacht aan deze Nederlandse MotoGP?
VRIJ Magazine, de nieuwe weekendbijlage van de TelegraafLekker het weekend in met de krant én lifestyle blad
VRIJ Magazine: nieuwe bijlage bij de Telegraaf
Kranten vernieuwen de laatste tijd aan de lopende band. Afgelopen zaterdag, 21 mei, was het de beurt aan de weekendbijlage van de Telegraaf. Wat is er allemaal veranderd? We zetten het op een rijtje.
Het Blad bij NRC, eerste editie van 30 april/1 mei 2016Maandelijks magazine bij de weekendkrant
Het Blad bij NRC
Dagblad NRC is bezig met een kwaliteitsslag. De website van NRC Handelsblad en de ochtendkrant nrc.next zijn onlangs vernieuwd, en nu is ook het kranten magazine aan de beurt. Wat kunnen we van dit blad verwachten?
Prince tijdens een optreden op Coachella in 2008Gepassioneerde popster overlijdt veel te vroeg
De dood van Prince in de bladen en kranten
Popicoon Prince was wereldwijd geliefd om zijn genre-overschrijdende kijk op muziek, zijn passie voor het componeren en musiceren en zijn samenwerkingen met vele muzikanten waaronder Sheila E, Sheena Easton, the Bangles, Candy Dulfer, Sinead O'Connor en Lois Lane. We kijken hoe de dag- en weekbladen terugblikken op dit fenomeen en zijn vroegtijdige overlijden.
Eerste editie Donald Duck, 1952Al sinds 1952 een vrolijk weekblad
Weekblad Donald Duck: een korte geschiedenis
Het tijdschrift Donald Duck bestaat in Nederland al sinds 1952. Sindsdien verscheen het blad onafgebroken met iedere week nieuwe avonturen van Oom Donald, de neefjes, Guus Geluk, Katrien, oom Dagobert, Oma Duck en de andere bewoners van Duckstad, Gansdorp en omstreken. Een beknopte geschiedenis...

© Proefabonnementen-Gids.nl

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws