Elsevier Weekblad recensie van M. (Marco) van den Berg

Elsevier Weekblad recensie

Navigeer: Eerste recensie | Elsevier Weekblad recensie #2 »

Meningen gezocht: schrijf zelf een recensie over Elsevier Weekblad »

# 1 - M. (Marco) van den Berg

De Newsweek van Nederland

Waardering: 8 / 10
Elsevier Weekblad
Word abonnee van Elsevier Weekblad

Aanbieding
Elsevier Weekblad is het opinieblad dat orde wil scheppen in de informatiechaos. Neem nu een abonnement met korting inclusief gratis tablet edities!


Elsevier wordt wel de Newsweek van Nederland genoemd. Een beetje rechts van het midden. Maar de onderwerpkeuze spreekt menigeen aan. Veiligheid is zo'n maandelijks terugkerend thema. Elsevier geeft achtergronden bij het nieuws en kiest voor een no nonsense manier - nuchter, zakelijk en een tikkeltje behoudend. De redactionele bijdragen zijn redelijk betrouwbaar. De redacteuren rijden amper een scheve schaats (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld HP/De Tijd). Dat betrouwbare imago maakt het blad salonfahig en bruikbaar om over tien of twintig jaar nog als naslagwerk erbij te pakken.

Met veel infografieken en vergelijkingen tussen instellingen, organisaties of overheidsorganen. Elsevier heeft net als het Algemeen Dagblad door dat journalistiek zich steeds meer moet richten op duiding. Daarnaast is sprake van zo'n grote nieuwsstroom dat de moderne lezer makkelijk verzuipt. Elsevier maakt wekelijks een brede selectie uit het nieuws en vergeet bovendien het buitenland niet, of moeilijke politieke of economische onderwerpen. Het blad probeert niet makkelijk te scoren met tendentieuze sfeerverslagen (zoals bijv. Nieuwe Revu) maar feiten en meningen goed gescheiden te houden.

Helaas is het blad de laatste paar jaar nog weinig echt spraakmakend. Alleen met de vergelijkende warenonderzoeken wordt nog gescoord (goedkoopste gemeenten, bijv.). Ik vind Elsevier desondanks een betrouwbare papieren huisvriend die ik graag in de losse verkoop bemachtig. Voor de feiten een 9, voor de spraakmakende verhalen een 7: maakt gemiddeld een 8.

8

Geef zelf je mening over Elsevier Weekblad »

Elsevier Weekblad wordt door onze bezoekers gemiddeld gewaardeerd met het cijfer 8.0

Andere Elsevier Weekblad recensies:
  1. 'De Newsweek van Nederland'
  2. 'Elsevier? Wellicht een steun in de rug...'

Er zijn in totaal twee recensies geschreven voor het opinieblad Elsevier Weekblad, hierboven vind je recensie #1. Lees je dit tijdschrift ook, of heb je Elsevier Weekblad recentelijk nog gelezen en wil je je mening kwijt?
Plaats dan hier je beoordeling!

Schrijf een recensie over het opinieblad Elsevier Weekblad

Ben je abonnee van of heb je ooit een abonnement gehad op Elsevier Weekblad? Hieronder kun je jouw ervaring met deze titel kwijt. Hiermee kun je eventuele toekomstige lezers van dit tijdschrift informeren over wat ze te wachten staat. Je kunt naast een recensie ook een waardering (van 1 tot 10) over het weekblad geven.

Je voorletters of voornaam
Je achternaam
Je e-mail adres (optioneel, deze wordt niet op de site geplaatst)
 
De url van je website (niet invullen indien je een echte bezoeker bent)
 
Je geboortedatum (optioneel)
Man/Vrouw
Man   Vrouw
Elsevier Weekblad

Welk cijfer geef je aan dit tijdschrift? (1 t/m 10):

De titel van je recensie

Geef hieronder je mening over Elsevier Weekblad (minimaal 150, maximaal 10000 karakters)
Schrijftips:

Wel doen:

Niet doen:

  • Bezorgklachten melden, dit kan via de abonneeservice.
  • Kwetsende of schreeuwerige taal gebruiken.
Aantal karakters over voor je recensie: - jouw recensie telt karakters.

Ja, ik wil eens per maand de nieuwsbrief met aanbiedingen van Proefabonnementen-Gids.nl ontvangen.

Voorwaarden
De redactie behoudt zich het recht voor om je recensie in te korten of op andere manieren aan te passen (denk aan spelfouten corrigeren). De recensie wordt eigendom van Proefabonnementen-Gids.nl.
Je privacy
Je e-mailadres wordt slechts gebruikt voor de nieuwsbrief van Proefabonnementen-Gids.nl, indien je aangegeven hebt deze te willen ontvangen. Je e-mail adres wordt niet zichtbaar gemaakt naast je recensie en niet ter beschikking gesteld aan derden.
Disclaimer
Bovenstaande recensies geven de meningen van bezoekers van Proefabonnementen-Gids.nl weer. Proefabonnementen-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze recensies.

Andere aanbiedingen
Beleggers Belangen
abonnement
Beleggers Belangen proefabonnement
Quote
abonnement
Quote proefabonnement
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws