EW magazine recensie van M. (Marco) van den Berg

Laat een beoordeling achter over EW magazine en maak hiermee kans op een
Bol.com cadeaubon t.w.v. € 25,-

bol.com cadeaukaart

Iedere maand kiezen we de beste review!

Bekijk de actievoorwaarden

EW magazine recensie

Navigeren: Eerste recensie | EW magazine recensie #2 »

Meningen gezocht: schrijf zelf een recensie over EW »

# 1 - M. (Marco) van den Berg

De Newsweek van Nederland

Waardering: 8 / 10
EW magazine
Word abonnee van EW magazine

Aanbieding
EW is het opinieblad dat, inmiddels reeds meer dan 75 jaar, orde wil scheppen in de informatiechaos. Vooral met betrekking tot de interessevelden economie, politiek, financiƫn, wetenschap en cultuur. Neem nu een abonnement van 1, 2 of 3 jaar in de vorm papier + digitaal met korting oplopend tot liefst 52% inclusief gratis tablet edities of kies voor volledig digitaal!


Elsevier wordt wel de Newsweek van Nederland genoemd. Een beetje rechts van het midden. Maar de onderwerpkeuze spreekt menigeen aan. Veiligheid is zo'n maandelijks terugkerend thema. Elsevier geeft achtergronden bij het nieuws en kiest voor een no nonsense manier - nuchter, zakelijk en een tikkeltje behoudend. De redactionele bijdragen zijn redelijk betrouwbaar. De redacteuren rijden amper een scheve schaats (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld HP/De Tijd). Dat betrouwbare imago maakt het blad salonfahig en bruikbaar om over tien of twintig jaar nog als naslagwerk erbij te pakken.

Met veel infografieken en vergelijkingen tussen instellingen, organisaties of overheidsorganen. Elsevier heeft net als het Algemeen Dagblad door dat journalistiek zich steeds meer moet richten op duiding. Daarnaast is sprake van zo'n grote nieuwsstroom dat de moderne lezer makkelijk verzuipt. Elsevier maakt wekelijks een brede selectie uit het nieuws en vergeet bovendien het buitenland niet, of moeilijke politieke of economische onderwerpen. Het blad probeert niet makkelijk te scoren met tendentieuze sfeerverslagen (zoals bijv. Nieuwe Revu) maar feiten en meningen goed gescheiden te houden.

Helaas is het blad de laatste paar jaar nog weinig echt spraakmakend. Alleen met de vergelijkende warenonderzoeken wordt nog gescoord (goedkoopste gemeenten, bijv.). Ik vind Elsevier desondanks een betrouwbare papieren huisvriend die ik graag in de losse verkoop bemachtig. Voor de feiten een 9, voor de spraakmakende verhalen een 7: maakt gemiddeld een 8.

Geef zelf je oordeel over EW »

EW magazine wordt door onze bezoekers gemiddeld gewaardeerd met het cijfer 8.0

Andere EW magazine recensies:
  1. 'De Newsweek van Nederland'
  2. 'Elsevier? Wellicht een steun in de rug...'

Bekijk alle meningen over EW magazine »

Er zijn in totaal twee uitgebreide recensies en één korte review geschreven voor het opinieblad EW magazine, hierboven vind je recensie #1. Lees je dit tijdschrift ook, of heb je EW recentelijk nog gelezen en wil je je mening kwijt? Plaats dan hieronder je beoordeling!

Schrijf een recensie over het opinieblad EW magazine

Ben je abonnee van of heb je ooit een abonnement gehad op EW magazine? Hieronder kun je jouw ervaring met deze titel delen en toekomstige lezers van dit tijdschrift helpen. Je kunt naast een recensie schrijven ook een waardering (1 tot 5 sterren) voor het weekblad geven.

1. Jouw beoordeling - hoeveel sterren geef je?
 
EW magazine
EW magazine
2. Je ervaring in één zin - de titel van je review
3. Jouw mening over EW magazine

   Bekijk de richtlijnen voor het schrijven van een review

Je naam - of een nickname. Wordt bij de review getoond.
E-mailadres - niet verplicht en wordt niet gepubliceerd.
 
De url van je website (niet invullen indien je een echte bezoeker bent)
 

Voorwaarden
De redactie behoudt zich het recht voor om je recensie in te korten of op andere manieren aan te passen (denk aan spelfouten corrigeren). De recensie wordt eigendom van Proefabonnementen-Gids.nl.
Je privacy
Je e-mail adres wordt niet zichtbaar gemaakt naast je recensie en niet ter beschikking gesteld aan derden.
Disclaimer
Bovenstaande recensies geven de meningen van bezoekers van Proefabonnementen-Gids.nl weer. Proefabonnementen-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze recensies.

Andere aanbiedingen
Beleggers Belangen
abonnement
Beleggers Belangen proefabonnement
NRC
zaterdag papier + ma-za digitaal abonnement
NRC proefabonnement
Quote
abonnement
Quote proefabonnement
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws