Lekker lezen: een blad cadeau met Sinterklaas!

Sinterklaas cadeaus voor iedereen

Geef een mini-abonnement op een blad

De wintertijd is begonnen en dat wordt weer een hele gezellige tijd, te beginnen op 11 november met Sint Maarten en vlak daar achteraan het Sinterklaasfeest dat dit jaar van 12 november t/m 5 december duurt. Wil je een blad cadeau geven? In dit artikel hebben we voor peuters en kleuters, jongens, meiden, mannen en vrouwen de top 5 bladen samengesteld.

Sinterklaas heeft ook dit jaar leuke tijdschrift abonnementen voor kinderen, hem en haarOp zaterdag 12 november is het weer zover: Sinterklaas komt aan in Nederland! Een groot feest natuurlijk, en het heeft de goedheiligman behaagd om de officiële intocht dit jaar in het Zuid-Hollandse Maassluis te doen. Het is alweer de 65e keer dat het evenement landelijk gehouden wordt: op 22 november 1952 kwamen Sint en zijn Pieten voor het eerst met de pakjesboot aan in Amsterdam. Laten we hopen dat het dit jaar voor alle kinderen (en volwassenen) weer een leuk en ontspannen feest wordt, want dat is natuurlijk uiteindelijk de achterliggende gedachte!

Vanaf 12 november mag de schoen dus weer gezet worden, en op 5 december is het natuurlijk groot feest: pakjesavond! Gezellig! Proefabonnementen-Gids.nl heeft voor ieder budget cadeaus voor kinderen, mannen en vrouwen: je kunt al vanaf 9,95 een automatisch aflopend tijdschriftabonnement cadeau geven aan je kind, kleinkind, neefje of nichtje. Leuk als schoenkadootje en uiteraard ook met pakjesavond! Hieronder hebben we voor jonge kinderen (peuters en kleuters), jongens, meisjes en voor mannen en vrouwen de top 5 bladcadeaus voor je. Uiteraard hebben we veel meer titels dan deze in ons assortiment, daarvoor verwijzen we je graag naar de bladen voor kinderen, tijdschriften voor vrouwen en bladen voor mannen. Voor meer cadeautips kun je ook de speciale sinterklaascadeau pagina bezoeken, waar je alle bladen met hun aanbiedingen in één oopopslag kunt vinden. Veel plezier met uitzoeken!

Top 5 Sinterklaascadeaus voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters kunnen, uitzonderingen daargelaten, over het algemeen nog niet zelf (goed) lezen. Gelukkig zijn er toch een hele hoop leuke bladen voor jonge kinderen omdat ze óf gericht zijn op knutselen, tekenen en herkennen en aanwijzen van vormen, letters en cijfers óf ze door grotere letters en minder tekst bij uitstek geschikt zijn voor beginnende lezertjes. Ze zijn sowieso allemaal geschikt om gezellig samen met je kind door te bladeren. Hieronder vind je de vijf populairste kinderbladen, voor meer tips kun je de kado abonnementen voor kinderen categorie raadplegen.

 1. Cover PompoenPompoen: voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedere maand leuke (voorleesverhalen), spelletjes en knutselbijlagen die precies aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Voor nog jongere kinderen (van 1 tot 3 jaar) is er het blad Pippo.
 2. Cover DD JuniorDonald Duck Junior: dit is de junior-uitgave van Donald Duck, speciaal voor kinderen die net beginnen met lezen. Het blad is geschikt voor kinderen van 5 tot plusminus 7 jaar.
 3. Cover BoboBobo: wie kent dit blad niet? Het bestaat nog steeds, en terecht: Bobo is een leuk blad voor kinderen uit groep 1 en 2 (4 tot 6 jaar) dat prima aansluit op de lesstof in de kleutergroepen.
 4. Cover van PippoPippo: zelfs voor kinderen van 1 tot 3 jaar is er een blad! Pippo bevat leuke voorleesverhaaltjes over Tom en zijn knuffelaap Pippo, spelletjes en woordplaatjes.
 5. Cover Rom Pom PomRomPomPom: dit blad voor kinderen uit groep 1 en 2 sluit aan bij de lesmethode Schatkist, de meestgebruikte methode in het kleuteronderwijs met aandacht voor rekenen, taal en leesvaardigheid maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Top 5 Sinterklaas cadeaus voor jongens

 1. Cover Donald Duck weekbladDonald Duck: een klassieker. Wie heeft er vroeger nu geen abonnement op de DD gehad? Wil je Donald Duck cadeau geven, dan kan dat al vanaf 15 euro!
 2. Cover NG JuniorNational Geographic Junior: een heerlijk tijdschrift dat je mee op reis neemt naar andere continenten voor spectaculaire natuur en dieren, terug in de tijd en zelfs de ruimte in. Geschikt voor kinderen in groep 6, 7 en 8 en de brugklas van het voortgezet onderwijs.
 3. Cover van OkkiOkki: het vervolg op Bobo, voor kinderen in groep 3 en 4. Met Okkie leren kinderen spelenderwijs, aan de hand van de avonturen van ruimtevaarder Okki en vriendje Bik, extra lezen, schrijven en lezen. Maan Roos Vis is een andere titel die zeer geschikt is voor deze leeftijd.
 4. Cover van het blad Dolfje WeerwolfjeDolfje Weerwolfje: een tijdschrift gebaseerd op de populaire kinderboeken serie van Paul van Loon. Het is met name geschikt voor kinderen in groep 4, 5 en 6.
 5. Cover Zo Zit DatZo Zit Dat: een leuk weetjesblad voor kinderen van 9 tot 15 jaar voor wie de Quest en andere populair-wetenschappelijke bladen meestal nog een tikje te hoog gegrepen zijn.

Top 5 Sint cadeaus voor meisjes

 1. Cover Meiden MagazineMeiden Magazine: het leukste tijdschrift speciaal voor meiden met alles wat je maar wilt weten als je tussen de 10 en 15 bent. Meiden Magazine geef je nu een half jaar kado voor maar 14,95!
 2. Cover van het meidenblad TinaTina: net als de Donald Duck ook een klassieker. Geef een mini-abonnement kado voor slechts 15 euro of kies voor een kwartaal of half jaar.
 3. Hart voor Dieren coverHart voor Dieren: is je dochter helemaal dierengek? Dan is Hart voor Dieren een geschikt cadeau met iedere maand de beste tips over het verzorgen van (huis)dieren.
 4. Cover maandblad GirlzGirlz: het meidenblad met real-life verhalen en antwoord op prangende vragen. Girlz geef je nu vijf keer cadeau voor nog geen 15 euro.
 5. Hitkrant coverHitkrant: In de Hitkrant leest je dochter, kleindocher of nichtje iedere twee weken het laatste nieuws over de sterren en celebrities uit de muziekwereld.

Top 5 cadeaus voor hem

Wil je je man, vriend, vader of schoonvader op Sinterklaasavond verrassen met een tijdschrift? Dit zijn de vijf populairste titels. Voor meer keuze neem je gewoon een kijkje in de categorie cadeaus voor mannen

 1. Cover Quest BraintainmentQuest: iedere maand weer vol 'braintainment'. Een topper in het land van de populair wetenschappelijke tijdschriften, nu een jaar voor 45 euro.
 2. Cover VIVoetbal International: het voetbalweekblad van Nederland. Je kunt nu voor 20 euro een mini-abonnement van acht nummers op VI cadeau geven.
 3. Cover National Geographic MagazineNational Geographic: Met NG Magazine blijf je je verbazen over onze prachtige planeet. Een prachig blad voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. Nu een jaar lang NG voor maar 39 euro 95.
 4. Cover Elsevier's weekbladElsevier: momenteel het enige opinieweekblad dat Nederland rijk is. Elsevier kun je naar keuze 10, 15 of 25 weken geven met 75% korting voor slechts 1,50 per nummer, inclusief een gratis Elsevier Special (op het moment van schrijven 'Het Vaticaan').
 5. Autoweek coverAutoweek: dé cadeautip voor autoliefhebbers. Kies uit een mini-abonnement van vier weken, een kwartaal of een half jaar. Andere beschikbare populaire autobladen natuurlijk zijn Autovisie, Top Gear Magazine en Auto Review.

Top 5 cadeaus voor haar

Geef je vriendin, vrouw, moeder of schoonmoeder een leuk tijdschrift kado voor Sinterklaas. Dit wordt bijna altijd wel gewaardeerd. Er zijn natuurlijk enorm veel bladen voor vrouwen, toch hebben we gepoogd hieruit een top 5 samen te stellen op basis van welke titels bij ons veel aangevraagd worden. Voor tientallen meer: bezoek de categorie cadeaus voor vrouwen.

 1. Cover Psychologie MagazinePsychologie Magazine: leer te groeien in je relaties en persoonlijkheid en lees alles over (geestelijke) gezondheid, gevoel, verstand, opvoeding, werk en cultuur in dit prachtige blad. Voor 12,50 geef je al drie maanden Psychologie Magazine cadeau. Leuke alternatieven zijn onder andere de Happinez, Flow en GezondNU
 2. Weekblad Privé coverPrivé: de topper onder de celebrity en royal tijdschriften. Geef het weekblad nu 5, 10 of 20 keer cadeau met korting oplopend tot maar liefst 42%!
 3. Cover van de LibelleLibelle: in de categorie klassiekers mag deze natuurlijk niet ontbreken. Je kunt Libelle nu 4, 7 of 14 weken cadeau geven, al vanaf 15 euro.
 4. Cover van VriendinVriendin: dit populaire weekblad voor vrouwen heeft in ieder nummer de mooiste persoonlijke verhalen, mode, lekkere recepten en handige adviezen op het gebied van beauty, wellness en gezondheid. Vriendin geef je al kado vanaf 7,50!
 5. Cover van het blad LINDALINDA: het maandblad van Linda de Mol met een open, gedurfde benadering en iedere maand een ander thema. Wellicht ook leuk om hier te noemen is het blad Wendy van Wendy van Dijk, dat meer focust op de zoektocht naar geluk.

Print een cadeaubon uitAls je een tijdschrift kado geeft, let dan hierop: voor een weekblad duurt het 2 a 4 weken voordat het eerste nummer bezorgd wordt. Voor maandbladen en bladen die minder vaak dan eens per maand verschijnen kan deze termijn oplopen van 3 tot 8 weken. Een en ander heeft ermee te maken dat abonnementen altijd ingaan per het nummer dat nog moet verschijnen. Dit om te voorkomen dat je onverhoopt een editie van een blad dubbel krijgt, wat natuurlijk ook niet fijn is. Wil je niet met lege handen aankomen, maak en print dan een leuke gepersonaliseerde cadeaubon en/of geef het huidige nummer dat in de winkels ligt erbij cadeau.

We wensen iedereen tot slot een supergezellig Sinterklaasfeest!

Deel dit artikel:

Afbeelding: Sinterklaas van Floris Looijesteijn onder CC BY 2.0

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws