De top 5 kinderbladen aanbiedingen
Home

Kinderbladen voor de meivakantie

Lezen: lekker leerzaam

Lezen is leuk en leerzaam. Ondanks het feit dat kinderen steeds meer naar schermpjes zitten te turen wordt er gelukkig ook nog steeds veel gelezen. Er zijn dan ook vele leuke en leerzame tijdschriften voor kinderen. In dit artikel zetten we er vijf op een rijtje met de lopende aanbiedingen betreft (proef)abonnementen.

De leukste bladen voor kinderenOver een kleine twee weken is het al weer zover: de meivakantie breekt aan. Dat betekent een week lang de kinderen thuis, sommige scholen geven zelfs twee weken vrij. Hartstikke leuk natuurlijk en een prima periode om er een paar dagen, een weekend, een midweek of een week op uit te trekken, bijvoorbeeld naar een vakantiepark. Als het weer dan ook nog 's net zo wordt als afgelopen zondag het geval is zit je in ieder geval gebeiteld en kun je er heerlijk op uit in het bos, naar een pretpark of aan zee. Wordt het wat minder mooi weer en is de 'schermtijd' op iPad, Netflix en Youtube op? Dan is het natuurlijk fijn als er ook een back-up plan is. Een paar leuke boeken, tijdschriften of zelfs kranten speciaal voor kinderen zijn dan fijn om achter de hand te hebben.

We geven je daarom deze keer een overzicht van de top 5 kinderbladen (en -kranten) voor de meivakantie (en ook voor daarna natuurlijk):

  1. Voorkant Donald DuckDonald Duck - dit vrolijk weekblad bestaat al sinds 1952 in Nederland en viert dit jaar dus zijn 65ste verjaardag. Wie is er niet groot mee geworden met de avonturen van Oom Donald, de neefjes, Katrien, Guus Geluk, Oom Dagobert en de andere inwoners van Duckstad? Voor Donald Duck hebben we op dit moment tal van leuke aanbiedingen: een mini-proefabonnement van zes of tien nummers voor respectievelijk 15 of 25 euro bijvoorbeeld. Wil je langer de Duck op proef? Voor 50 euro lees je 20 weken lang zonder verplichting. De meeste korting krijg je bij een jaarabonnement van 56 nummers; dat betreft wel een doorlopend abonnement. De abonnementen van 6, 10 en 20 nummers zijn ook beschikbaar om cadeau te geven.
  2. Kidsweek, de krant voor kinderenKidsweek - dit is de weekkrant voor kinderen op de basisschool die een mooie aanvulling vormt op het jeugdjournaal en de leeslessen van Nieuwsbegrip. Het blad is geschikt vanaf ongeveer 7 jaar, maar dit verschilt natuurlijk een beetje per kind. Kidsweek brengt het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld van de afgelopen week. Daarnaast is er aandacht voor nieuwe boeken, games, films en sport en is er een pagina met nieuws uit de dierenwereld en de pagina 'raar maar waar' met vreemde dingen die toch echt waar blijken te zijn. Kidsweek kan je kind nu een kwartaal lang uitproberen voor 25 euro. De cadeau-abonnementen van een kwartaal en een half jaar zijn een leuk cadeau-idee voor een leer- en nieuwsgierige (klein)zoon of neefje. Voor de jeugd in het voortgezet onderwijs is de opvolger 7Days een goede optie.
  3. National Geographic Junior coverNational Geographic Junior - voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs is er het tijdschrift NG Junior: een 'kinderversie' van National Geographic Magazine met aandacht voor dieren, natuur, ruimtevaart, techniek en spannende reizen. Voor nog geen tientje heb je het blad al drie maanden op proef en voor 15 euro lees je 'm vijf keer: de beste deal. Voor 49,95 krijg je een jaar (dertien nummers) National Geographic Junior in de bus. De mini-abonnementen van drie en vijf nummers zijn ook beschikbaar om cadeau te doen.
  4. Zo Zit Dat, leuk weetjesbladZo Zit Dat - voor kinderen vanaf pak 'm beet 9 jaar is dit een superleuk weetjesblad, zoals onder andere de Quest, Know How en Wetenschap in Beeld dat voor volwassenen zijn. Zijn vleesetende planten gevaarlijk? Wat zijn exoplaneten? Hoe wordt een auto gesloopt? Dit soort vragen wordt door de redactie van Zo Zit Dat iedere maand op een speelse wijze beantwoord. Voor Zo Zit Dat hebben we op het moment proefabonnementen van 15, 25 en 50 euro beschikbaar, je krijgt dan respectievelijk 4, 7 of 15x het blad thuisgestuurd. De beste deal heb je met een vast abonnement van 15 nummers voor 42,50: je profiteert dan van 29% korting.
  5. Tina wordt 50 jaarTina - ook dit meidenblad bestaat - net zoals de Donald Duck - al geruime tijd: dit jaar wordt alweer de vijftigste verjaardag gevierd. Tina is een (strip)tijdschrift voor meiden tussen de 7 en 12 jaar met de beste tips, leuke quizzes, mode, nieuws over vips en vloggers, posters en nog veel meer. Voor 15, 25 of 50 euro heb je een proefabonnement of geef je het blad cadeau. Een jaarabonnement biedt momenteel de meeste korting: de eerste 55 nummers ontvangt je dochter dan met 30% korting.

Met bovenstaande tips voor leuke kinder- en jeugdtijdschriften heeft je zoon of dochter iedere week of maand een leuk blad in de bus. Veel kinderen vinden het geweldig dat ze zelf ook af en toe post krijgen, zeker als ze zich daarmee heerlijk kunnen nestelen op de bank of in bed. Natuurlijk hebben we in het assortiment nog veel meer titels voor jonge lezers: die vind je in de categorieën kinderbladen (4-12 jaar) en jeugdbladen (12 jaar en ouder). Veel plezier met het uitzoeken van het blad dat het meest aansluit bij de behoeftes van je kind!

Deel dit artikel:

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws