Bladen bij de weekendkrant van Trouw

De zaterdag magazines van Trouw

Letter&Geest & Tijd

Ochtendkrant Trouw biedt haar lezers en abonnees op zaterdag en zondag zowel extra verdieping als vermaak met de krantenmagazines Letter & Geest en Tijd. Wat kunt u hier zoal van verwachten? We gaan de artikelen en rubrieken voor u bijlangs.

Recente cover van Trouw dagbladEerder schreven we al over het zaterdagmagazine van NRC, Het Blad bij NRC, en over VRIJ Magazine, het blad dat iedere zaterdag samen met Vrouw Magazine bij de Telegraaf verschijnt. Nu is het de beurt aan de zaterdagbijlages van dagblad Trouw. Net zoals de Telegraaf kent deze krant maar liefst twee bladen die in het weekend los bij de krant gevoegd worden. Van bijlages kun je dus eigenlijk niet meer spreken, het zijn eigenlijk echt op zichzelf staande magazines met een eigen naam: 'Letter & Geest' en 'Tijd' met als ondertitel 'Leven en doen'. Beide bladen worden op krantenpapier gedrukt dat iets witter en dikker lijkt dan dat van de krant zelf, zijn grotendeels in kleur en hebben een mooi handzaam C4 formaat: ongeveer de helft van het tabloid-formaat van Trouw zelf maar nog altijd iets groter dan het gemiddelde tijdschriftformaat. Ze liggen beide echter prima in de hand.

Letter&Geest

Zaterdagmagazine Letter&GeestDit magazine verschijnt al langer bij Trouw. Eerst was het een katern bij de zaterdagkrant, maar in 2012 verscheen het als eerste als los blad met een eigen identiteit maar toch nog genoeg 'Trouw-gevoel'. Letter en Geest is 'voor lezers en denkers'. De inhoud bestaat uit opinie, essays, interviews, poëzie, boekrecensies en een kort overzicht van nieuwe boeken. In de 40 pagina's tellende Letter&Geest van afgelopen zaterdag, 8 oktober, vinden we onder meer een lang interview met Joost Lagendijk, die niet langer meer welkom is in Turkije, over zijn geliefde land en Erdogan. Daarnaast zijn er interessante essays over de retoriek in de Amerikaanse verkiezingscampagne om het presidentschap en over het herdenken van oorlogsslachtoffers.

Letter & Geest kent hiernaast ook een aantal vaste rubrieken. In 'De vooruitgang' vertelt Jaffe Vink over slimme dingen die ons leven aangenamer en rijker hebben gemaakt. 'Wat is daar nou erg aan' is een korte filosofische rubriek over het nieuws van de afgelopen week. In 'Ideeën over de grens' lezen we kort opmerkelijk nieuws uit het buitenland. Deze keer gaat het onder andere over Donald Trump, hoe de hoogte van een stem het kiezen van leiders kan beïnvloeden en opschudding onder rabijnen bij het kaddisj voor Shimon Peres. In 'Ik heb een droom' vervolgens vertelt iemand over zijn of haar dromen. Deze keer is dat wereldkampioen freediven Jeanine Grasmeijer. Tenslotte vertellen bekende en minder bekende mensen op de laatste pagina 'De Tegel' over hun levensmotto.

Tijd - leven en doen

Lifestyle zaterdagmagazine bij Trouw: TijdIn Tijd, voorheen het katern de Weekendgids, vinden we alles over lifestyle en vrijetijd, overzichtelijk ingedeeld in 'De Verhalen', 'Doen & Weten' en een hele trits vaste rubrieken. In 'De Verhalen' lezen we persoonlijke verhalen van bekende en onbekende mensen. Deze keer zijn het acht handige levenslessen van econoom en auteur Annegreet van Bergen, een dubbelinterview over de opmerkelijke vriendschap tussen Marianne Zwagerman en Monica Keyzer in 'Tegenpolen' en de coverstory over verliefd worden en zijn op hoge leeftijd en de valkuilen die je kunt tegenkomen.

In 'Doen en Weten' gaat het over reizen, koken en technologie. Eerst lezen we een prachtig reisverslag mét schitterende foto's van een trip naar de Faeroër eilanden (die gaat bij ons op de bucket list!). In de vaste kookrubriek van Karin Luiten wordt er deze keer gekookt met schelpen: gegratineerde coquilles. In 'Het mooiste Nederland' wordt een mooie wandel- of fietsroute in ons eigen land in geuren en kleuren beschreven. Dan zijn er nog de vaste rubrieken, en dat zijn zoals eerder gezegd heel wat. De moeite waard vonden wij vooral 'Moderne manieren', waarin Beatrijs Ritsema vragen van lezers beantwoordt die in de categorie 'hoe heurt het eigenlijk' , maar dan in onze moderne tijd, vallen. Dit doet ze op op een keurige manier gelardeerd met stiekem een vleugje humor. Leuk, en terecht dat deze rubriek als eerste aan de beurt is. In 'De week in vallen en opstaan' kunnen we in woord, beeld en cijfers nog eens nalezen over opvallende zaken, los van het echte nieuws, waar het de afgelopen week over ging. In 'Uit met' schrijft Andrea Bosman over ons vermaak. Deze keer gaat het over de nieuwe Bridget Jones film. Tot slot zijn er het verhaal achter een rouwadvertentie in 'Laatste wens', 'Soap&co' over de levens van beroemdheden, 'Zelfgemaakt' over mensen die van hun ambacht een beroep hebben gemaakt en vaste columns van hovenier en auteur Gerbrand Bakker over wonen en tuinieren in de Eifel en theatermaker/schrijver Marjolein Heemstra over het moderne ouderschap. Dit alles ook in precies 40 pagina's.

Letter&Geest en Tijd zijn naar onze mening zeer lezenswaardige toevoegingen aan de weekendkrant van Trouw. Hoewel geen echte vervangers van opinieweekbladen en lifestyle bladen (daar zijn ze niet dik genoeg voor) kun je je er toch prima een dagdeel mee vermaken.

Trouw op proef en jaarabonnement aanbiedingen

Wilt u Trouw, Letter & Geest en Tijd ook iedere zaterdag ontvangen? Maak dan gebruik van één van de lopende acties van Trouw:

  1. Trouw 2, 3 of 4 weken op proef: op deze manier kunt u de krant wel heel voordelig uitproberen: momenteel voor slechts 1 euro per week. U ontvangt hierbij van maandag t/m zaterdag de krant in de bus én kunt deze ook digitaal raadplegen via telefoon, tablet en computer.
  2. Trouw Zaterdag Plus: bij deze abonnementsvorm leest u Trouw de hele week digitaal en ontvangt u de weekendkrant + de twee magazines zaterdagochtend in de brievenbus. U leest Trouw nu al een jaar lang voor slechts € 4,25 per week! Kiest u voor een tweejarig zaterdagabonnement dan betaalt u 4,75 per week en krijgt u een Asus tablet als extra.
  3. Trouw Compleet: dit is de meest complete abonnementsvorm met van maandag tot en met zaterdag de papieren krant in de bus en volledige toegang tot de digitale edities. Op het moment leest u Trouw Compleet een jaar voor € 7,25 per week en krijgt u daar ook nog eens 6 1/5 Staatsloten bij. Voor een 2-jarig abonnement met Asus tablet betaalt u 50 cent per week meer.

Alle hierboven genoemde lopende aanbiedingen kunt u vinden op de pagina met Trouw abonnementen.

Deel dit artikel:

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws