Motorbladen overzicht en de Motul TT Assen

Nederlandse motorbladen

Met aandacht voor de 86e TT Assen!

In het laatste weekend van juni wordt traditiegetrouw de Dutch TT in Assen verreden. Een feest voor iedereen die zelf motor rijdt of een liefhebber is van de motorsport. Wat is het programma, welke evenementen zijn er en welke motorbladen besteden aandacht aan deze Nederlandse MotoGP?

Afslag TT circuitIn het weekend van 24, 25 en 26 juni is het al weer zover: de 86e editie van de Motul TT wordt dan gereden op het Circuit van Drenthe bij Assen. Het is dit jaar de eerste keer dat de MotoGP op de zondag wordt georganiseerd, voorheen was het altijd op zaterdag. Nu worden op vrijdag en zaterdag de kwalificatieraces gehouden en vinden de MotoGP (26 laps), Moto2 (24 laps) en Moto3 (22 laps) races dus plaats op zondagmiddag. Op zaterdagmiddag kun je genieten van Nederlands talent: Sander Kroeze, Victor Steeman en Walid Soppe rijden dan de eerste van hun twee races in de bijklasse Red Bull KTM Rookies Cup. Op zondag om 2 uur 's middags gaan de gevestigde toppers van start over 26 ronden in de MotoGP, de voormalige 500cc klasse. De coureurs van de 125cc en 250cc races verschijnen respectievelijk om 11:00 en 12:20 in de startblokken.

Moto 73 met TT SpecialOnder andere het motorblad Moto 73 staat deze week volop in het teken van de race in Assen met een TT special waarin onder andere een interview met coureur Maverick Viñales, een reportage over meervoudig MotoGP wereldkampioen Valentino Rossi die in Assen op jacht zal gaan naar de dubbel, een mooi artikel over GP's van toen en nu en een krachtvergelijking in de 'Slag om Assen': de BMW S1000RR versus de S1000R.

Voordat het zover is en er echt geracet gaat worden op de Super Sunday wordt er in Assen eerst vier dagen het TT festival georganiseerd, van 22 t/m 25 juni. Dit festival zit stampvol motorvermaak, muziek, toertochten door Assen en de provincie Drenthe en andere evenementen en zal Assen zoals ieder jaar weer omtoveren in een bruisende en gezellige feeststad. Het complete programma en meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Motorbladen

Speciaal ter gelegenheid van de TT willen we je nog even wijzen op tijdschriften over motoren die we in ons assortiment hebben, uiteraard allemaal met de bijbehorende supersnelle & ronkende aanbiedingen!

  • Cover Motor MagazineMotor Magazine: dit blad behoort tot de oudste tijdschriften van Nederland. Al ruim 100 jaar (!) is Motor Magazine toonaangevend op alles wat met motoren en motorrijden te maken heeft. Momenteel kun je drie nummers uitproberen met korting middels een proefabonnement.
  • Cover Moto 73Moto 73: het grootste tweewekelijkse motorblad van Nederland met in iedere editie uitgebreide tests, mooie foto's en tips voor toertochten en het allernieuwste op het gebied van motoren. Daarnaast dus regelmatig een special over grote motor events zoals de Dutch TT. Probeer Moto 73 nu drie nummers (of langer natuurlijk) uit met een voordelig proefabonnement of abonnement.
  • ANWB PromotorPromotor: het motortijdschrift van de ANWB, vooral gericht op zelf lekker toeren met je motor. Het blad staat iedere maand boordevol toeristische maar ook technische informatie zodat je het maximale plezier aan motorrijden kunt beleven. Promotor kun je nu ook drie nummers lang uitproberen met een scherp kortingstarief!
  • Het tijdschrift MotoPlusMotoPlus: dit tweewekelijkse blad werkt nauw samen met het Duitse motorblad Motorrad en kan zodoende uitgebreide en diepgaande tests van motoren, motorkleding en motoraccessoires bieden. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor rij-impressies, interviews en toertochten met routebeschrijving. Motoplus kun je nu 5 keer (10 weken) uitproberen voor een heel schappelijk prijsje!

Natuurlijk zijn alle bovengenoemde motorbladen ook kado te geven. Heb je een fervent motorrijder en/of -enthousiasteling in de familie of in je vriendenkring? Verras hem of haar dan eens met een automatisch aflopend cadeau-abonnement op een motorblad!

Andere evenementen op het TT circuit

Het TT circuit wordt gedurende het jaar uiteraard voor meer grote evenementen gebruikt. De komende tijd zijn dat onder andere:

  • Runner's World: tijdschrift van het jaar 2015TT Run: de zaterdag voorafgaand aan het TT weekend (dus op 18 juni dit jaar) heb je als hardloper de unieke kans om één of meet laps met de benenwagen te maken op het fameuze Circuit van Drenthe. Dit jaar wordt alweer voor de zevende keer de TT Run georganiseerd: een geweldig hardloopevenement waarbij je de keuze hebt om one (4,4 km), two (8,8 km) of three laps (13,2 km) te lopen. Je kunt meedoen als recreant, individueel maar ook met een bedrijvenloop. Voor de jeugd is er ook een individuele loop van 1 lap en een scholierenloop. Meer informatie vind je op de website van de TT Run. Ben je een fervent hardloper? Dan is wellicht het blad Runner's World geknipt voor jou!
  • Voorkant van het blad TruckstarTruckstar Festival: dit grootse truckerfestijn voor chauffeurs, transporteurs en andere geïnteresseerden wordt ieder jaar hartje zomer gevierd. Inmiddels is het alweer de 36e keer dat het weekend, georganiseerd door het tijdschrift Truckstar, plaatsvindt. Sinds 1992 gebeurt dit steevast op het circuit van Assen. Met meer dan 2000 trucks, spectaculaire races, speciale showtrucks, klassiekers, een beurs en braderie is er dit jaar op 30 en 31 juli dus genoeg te zien en te doen voor de liefhebbers van vrachtwagens en (zwaar) transport. Meer informatie op de Truckstar festival wesite.
Deel dit artikel:

Afbeelding: TT-Circuit Assen van G-Tinnetje onder CC BY-SA 2.0

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws