De abonnementstarieven van NRC Handelsblad en nrc.next

Wat kost een abonnement op NRC?

Dat valt reuze mee!

Wat kost een abonnement op NRC Handelsblad of nrc.next? In dit artikel vindt u de lopende actietarieven van deze twee kwaliteitskranten voor alle abonnementsvormen: Compleet, Langweekend, Weekend en volledig digitaal.

NRC Handelsblad leest u al vanaf 13 euro 50 per maand, nrc.next al voor 10 euro 50. In onderstaande tabellen hebben we alle huidige abonnementstarieven voor u op een rijtje gezet. De tabellen zijn sorteerbaar door op de titel van een kolom te klikken.

Abonnementsprijzen NRC Handelsblad

NRC Handelsblad: kosten per maand
Zaterdag op papier + alle dagen digitaal 1 jaar 14,50 49%
Donderdag t/m zaterdag op papier + alle dagen digitaal 1 jaar 20,- 43%
Compleet (ma-za op papier en digitaal) 1 jaar 24,- 40%
Digitaal 1 jaar 13,50 49%

Cover NRC HandelsbadU ziet het: NRC Handelsblad heeft momenteel zeer scherpe actietarieven voor nieuwe abonnees. In vergelijking met andere landelijke kranten is NRC op het moment van schrijven in de meeste gevallen zelfs verreweg het goedkoopst: voor een vergelijkbare kwaliteitskrant als de Volkskrant betaalt u voor het zaterdag + de hele week digitaal abonnement op het moment maandelijks 19 euro 50, voor het donderdag+vrijdag+zaterdag-abonnement 23,83 per maand en voor het Compleet abonnement 28,17 per maand bij een periode van 1 jaar. Hiermee is een abonnement op NRC Handelsblad op het moment dus tot 26% (bij de abonnementsvorm zaterdag + de hele week digitaal) voordeliger.

Opvallend is dat het zaterdagabonnement, waarbij u de dikke zaterdagkrant 's weekends op papier kunt lezen en verder de hele week digitaal leest, bijna hetzelfde kost als het volledig digitale abonnement: slechts 1 euro verschil. Waarom dit zo is hebben we niet kunnen achterhalen, maar wij zouden wel weten welke abonnementsvorm we zouden kiezen.

Abonnementsprijzen nrc.next

Ook de andere titel van NRC, nrc.next, kunt u momenteel naar keuze 1, 2 of zelfs 3 jaar tegen een vlijmscherp actietarief lezen:

nrc.next: kosten per maand
Zaterdag op papier + alle dagen digitaal 1 jaar 11,50 41%
Compleet (alle dagen op papier en digitaal) met naar keuze de dikke NRC Weekend of de nrc.next zaterdageditie in het weekend 1 jaar 17,- 41%
Digitaal 1 jaar 10,50 45%

Cover van nrc.nextOok voor nrc.next geldt dat ze op het moment zeer concurrende prijzen hanteert voor haar jaarabonnementen. Als we nrc.next wederom vergelijken met de Volkskrant dan is de eerste bijna de helft goedkoper wat betreft het zaterdagabonnement. Het Compleet abonnement scheelt ook nog altijd behoorlijk met dat van de VK. Alleen de Telegraaf biedt het volledig digitale abonnement momenteel goedkoper aan: 1 jaar voor 9,95 per maand.

Merk overigens hier ook weer op dat het volledige digitaal en het zaterdagabonnement maar 1 euro verschillen per maand. Alleen als u echt prat gaat op het verlagen van uw ecologische voetafdruk dan kiest u dus voor het digitale abonnement.

Voor beide kranten geldt overigens dat alle genoemde abonnementen inclusief volledige toegang tot NRC.nl zijn. Hiermee kunt u dus ook onbeperkt artikelen en het archief op de website raadplegen en heeft u dus niet te maken met de betaalmuur waarbij per maand slechts een aantal artikelen gratis gelezen kunnen worden.

Waar zijn de proefabonnementen?

Regelmatig krijgen we de vraag waarom NRC Handelsblad en nrc.next al een tijd geen automatisch aflopende korte proefabonnementen meer aanbieden. De belangrijkste reden hiervoor is volgens NRC zelf dat ze graag 'betrokken, écht geinteresseerde lezers willen bereiken'. Kennelijk haken veel mensen die de krant kort op proef willen nemen toch veelvuldig af na een korte periode. Bent u dus op zoek naar een proefabonnement dan kunt u wellicht beter een kijkje nemen bij de andere kranten. Wellicht veranderen ze bij NRC in de toekomst hun strategie met betrekking tot het werven van nieuwe lezers nog, maar vooralsnog moet u het dus doen met de overigens zeer aantrekkelijk geprijsde jaarabonnementen.

Wat zijn de verschillen tussen NRC Handelsblad en nrc.next?

In het kort zijn dit de belangrijkste verschillen tussen beide kranten:

  • NRC Handelsblad heeft over het algemeen iets meer diepgang, terwijl nrc.next het nieuws het liefst kort en bondig brengt.
  • NRC Handelsblad is een avondkrant (voor 18:30 bezorgd en vanaf 14:00 digitaal te raadplegen), nrc.next is een ochtendkrant (voor 7 uur bezorgd en vanaf 5 uur 's ochtends online te lezen).
  • Beide kranten hebben een eigen zaterdageditie, hoewel het mogelijk is om bij een nrc.next Compleet abonnement te kiezen voor de NRC Handelsblad weekendkrant
Deel dit artikel:

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws