Denksport Rikudo aanbieding

Proefabonnement op Denksport Rikudo

Rikudo
Denksport Rikudo

Momenteel zijn er helaas geen aanbiedingen beschikbaar. Wellicht vind u een alternatief bij de titels aan de rechterzijde of in de gerelateerde rubrieken hieronder.

Gerelateerde tijdschrift categorieën:


Rikudo is een vrij nieuwe soort puzzel die al sinds 2015 zeer populair is in Frankrijk en nu ook is komen overwaaien naar onze contreien. Net zoals sudoku en tectonic is rikudo een logische puzzel waarbij je je geheugen goed dient te gebruiken. De bedoeling is om door logisch na te denken een cijferreeks op de (enige) juiste manier in een diagram in te vullen. Daarbij is het vaak noodzakelijk om verschillende tactieken te gebruiken. De naam Rikudo stamt overigens uit de Japanse mangaserie Naruto waarin het karakter Rikoudu Senin, ofwel de wijsgeer van de zes paden, voorkomt.

Denksport is in Nederland de eerste uitgever van puzzelboeken die met een vier maal per jaar verschijnende uitgave met rikudo-puzzels op het niveau 1-3 sterren (makkelijk tot gemiddeld) haar toch al uitgebreide assortiment puzzelbladen aanvult. In deze uitgave vind je verder ook sudoku's, tectonic en binaire puzzels.

Maar hoe werkt zo'n ridoku nu eigenlijk? Wat je voor je ziet is een diagram in de vorm van een honingraat met hexagonale vakjes. In elk van deze vakjes moet een cijfer van 1 tot 36 geplaatst worden en wel op een zodanige manier dat er een ononderbroken pad ontstaat van in de juiste volgorde oplopende cijfers. Grotere, moeilijkere puzzels lopen tot 60, voor de gevorderden tot 90 en voor de echte die-hards zijn er rikudo's die tot 126 gaan!

Zoals bij veel dingen geldt bij rikudo ook: al doende leert men. Je zult steeds handiger worden in het toepassen van de strategie om de puzzels op te lossen. Gelukkig zijn er ook een aantal spelregels en hulpjes die wat extra houvast bieden bij het oplossen. Ten eerste staan er om je op weg te helpen vaak al een aantal cijfers ingevuld. Daarnaast staan er tussen sommige vakjes zwarte ruitjes die aangeven wat de richting van het pad is; je bent daar dus verplicht om twee opeenvolgende cijfers in te vullen. Tot slot moet je weten dat iedere puzzel slechts één unieke oplossing heeft. Dit gegeven van uniciteit kun je ook gebruiken in je strategie! Soms is het het handigst om bij de 1 te beginnen, maar lang niet altijd! Soms begin je het best ergens middenin en het kan soms ook handig zijn om terug te tellen.

Een aantal tips voor het oplossen van rikudo's:

  1. Nooit cellen insluiten! Aan het eind moet het hele diagram gevuld zijn. Als je tijdens het invullen merkt dat een cel omringd wordt dan weet je dat je niet op het juiste spoor bent.
  2. Anticipeer! Het is een gegeven dat paden elkaar niet mogen kruisen. Zoek daarom naar mogelijke kruisingen en kies dan voor de andere mogelijkheden.
  3. Denk aan de uniekheid. Elk diagram heeft slechts één juiste oplossing. Dat betekent dus dat als je twee cijfers naast elkaar kunt verwisselen zonder dat het juiste pad verstoord raakt je niet de juiste route hebt gekozen.

Ben je dol op logische puzzels en wil je naast sudoku's, tectonic en binaire puzzels ook wel eens een nieuwe puzzelsoort proberen? Neem dan nu een abonnement met korting op Denksport Rikudo 1-3 sterren.

Het abonnement voor jezelf geldt tot wederopzegging en gaat na de eerste termijn over in een abonnement voor onbepaalde tijd welke vanaf dat moment maandelijks opzegbaar is met inachtneming van de verschijningstermijn van het blad. Geef je het abonnement cadeau dan stopt de bezorging automatisch na 4 nummers. Denksport Rikudo is een uitgave van Keesing Nederland BV, het puzzelboek verschijnt vier keer per jaar.

Deel deze Denksport Rikudo aanbiedingen pagina:

Meningen van lezers:
Geen recensies gevonden
Schrijf een recensie over Denksport Rikudo »
Titel: Denksport Rikudo
- / 10, 0 reviews
Gemiddelde waardering:   -

Meer proefabonnementen in puzzelbladen

Het blad Win!
Win!
Proefabonnement: 5x Win! 20,25

Bent u ook zo gek op puzzelen? Lekker ontspannen op de bank of in de tuin? Iedere keer weer veel puzzelplezier met Win (voorheen Bingo)!
 67 recensiesUw besparing: 0,75

4%
korting
Van € 21,00 voor € 20,25
Dit proefabonnement van 5 nummers stopt automatisch
Het puzzelblad Kruiswoord puzzelboekjes
Denksport Kruiswoord Puzzels 3 sterren
Proefabonnement: 5x Denksport Kruiswoord 3 sterren 16,45

Maak kennis met vele varianten op het bekende kruiswoordraadsel. Puzzel vijf edities lang mee met Denksport Kruiswoord puzzelboeken! Proefabonnement stopt automatisch!
 Schrijf een recensie en win! Uw besparing: 1,80

10%
korting
Van € 18,25 voor € 16,45
Dit proefabonnement van 5 nummers stopt automatisch
Het puzzelblad Denksport Cijfercode 3*
Denksport Cijfercode 3 sterren
Proefabonnement: 5x Denksport Cijfercode 3 sterren 16,45

Met de cijfercode puzzels van Denksport heeft u iedere vier weken volop puzzelplezier. Ontdek welk getal bij welke letter hoort en kraak hiermee de code!
 Schrijf een recensie en win! Uw besparing: 1,80

10%
korting
Van € 18,25 voor € 16,45
Dit proefabonnement van 5 nummers stopt automatisch
Het puzzelboek Filippine 3* Vakantieboek
Denksport Filippine Vakantieboek
Proefabonnement: 5x Filippine 3* Vakantieboek 18,45

Het Filippine drie-sterren Vakantieboek is een puzzeluitgave voor de echte liefhebber van filippines met een enorme variatie aan vormen en soorten vragen
 Schrijf een recensie en win! Uw besparing: 2,05

10%
korting
Van € 20,50 voor € 18,45
Dit proefabonnement van 5 nummers stopt automatisch
Meer tijdschriften en kranten:
Denksport Rikudo proefabonnement aanbieding, rubriek puzzelboeken. Prijswijzigingen voorbehouden.
Aanbiedingen
Denksport Logisch Kleuren & Tekenen
Speelboek voor kids
Beoordeling
Bladen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

  • Aanbiedingen van tijdschriften, kranten en tv gidsen
  • Leuke cadeau tips
KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws