In de woonbladen - winter 2017

De woonbladen van winter 2017

Nieuw jaar, nieuwe ideeën

De eerste nummers van de woonbladen van het nieuwe woonjaar zijn uit.Wat staat er allemaal in en welk tijdschrift is het meest geschikt voor jou? Lees er in dit artikel meer over!

De winteredities 2017 van de woonbladenHet loopt alweer tegen eind januari. De feestdagen liggen al een tijdje achter ons. En nu de dagen langzaamaan wat langer beginnen te worden en de energie en inspiratie bij velen begint terug te komen is het heerlijk om eens na te denken over een nieuwe inrichting van je huis. Het hoeft natuurlijk geen complete make-over te worden die weken, zo niet maanden gaat duren inclusief bouwvakkers en installatiebedrijven en dergelijke. Ook met een paar leuke nieuwe accessoires en/of een likje verf of ander materiaal kun je heel wat bewerkstelligen. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wie niet? Je kunt in dat geval natuurlijk een dure binnenhuisarchitecht inhuren. Maar met wat tips en ideeën uit de woonbladen kom je meestal ook een heel eind en kun je je leefomgeving helemaal inrichten zoals jij dat wil.

De winter-edities van de woonmagazines van dit jaar zijn inmiddels weer uit. Welke tijdschriften zijn er eigenlijk allemaal op dat gebied en wat staat er in de nieuwste bladen? Een overzicht:

  • vtwonen nummer 1 van 2017vtwonen: dit is natuurlijk, mede dankzij het gelijknamige tv-programma, verreweg het bekendste tijdschrift op het gebied van wonen, design en interieur. De vtwonen editie 1 van dit jaar staat weer boordevol inspiratie, verdeeld over maar liefst 180 pagina's! Je kunt in dit nummer lekker binnenkijken in een voormalige garage dat omgetoverd is tot een licht en open huis, een zelfontworpen nieuwbouwhuis in Alphen aan den Rijn, een vrijstaand huis in Beverwijk en een meer dan 100 jaar oud dubbel benedenhuis in Amsterdam. Ook leer je hoe je je huis lekker winters warm kunt inrichten door gebruik te maken van de materialen wol en leer en door aardetinten te gebruiken. In het dossier Indelen & Verbouwen wordt uitgelegd hoe je een grote of kleine verbouwing het beste aan kunt pakken. En last but not least zit er bij het februarinummer ook nog een tv-special van 50 pagina's met 10 make-overs, doe-het-zelf ideeën voor binnen en buiten en kleurtips!
  • Wonen Landelijke Stijl nummer 1 van 2017Wonen Landelijke Stijl: dit is hét woonblad voor iedereen gecharmeerd is van de landelijke woonstijl. In ieder blad vind je prachtige interieurreportages, shopping- en decoreer tips, interessante dossiers, pittoresque adresjes om te logeren en de laatste nieuwtjs op woongebied. In editie 1 van 2017 is er aandacht voor 'slow living', kussens en plaids in alle vormen en kleuren en krijg je een overzicht van 30 zitmeubelen: van XL Chesterfield tot knusse fauteuil.
  • Eigen Huis en Interieur editie 2 van 2017Eigen Huis & Interieur: EH&I , een onderdeel van vtwonen, is een tijdschrift dat zich toespitst op moderne interieurs, architectuur, modern en retro design en industriëe vormgeving. Tien maal per jaar wordt je getrakteerd op mooie interieurs uit binnen- en buitenland, reportages over en interviews met de mensen achter design en architectuur, kunst en natuurlijk shopping tips. In de februari editie van Eigen Huis & Interieur kun je maar liefst 9x binnenkijken in prachtige appartementen, herenhuizen en lofts in onder meer Berlijn, Den Haag, Antwerpen en Amsterdam, worden er 100 designbanken van retro tot strak onder de loep genomen en krijg je tips van de experts over hoe en waarmee je je werkplek thuis het mooist kunt inrichten. Verder zijn er artikelen over de designers Kiki van Eijk, Adrianus Kundert, Teresa van Dongen, Johan van Hengel, Shane Schneck, Pierre Charrië en Anouk Taeymans.
  • Home and Garden nummer 1 van 2017Home & Garden: dit blad richt zich op de levensstijl waar buitenleven een belangrijke rol in speelt. De tuin is belangrijk, maar de inrichting van je huis in landelijke stijl natuurlijk ook. In de eerste editie van dit jaar vind je onder andere de tuintrends van het nieuwe jaar, lees je over groenwinkels nieuwe stijl en wonen met planten in de kamertuin, leer je hoe je een winterveranda op drie verschillende manieren kunt inrichten en hoe je je tuin regenproof kunt maken en nog veel meer!
  • Ariadne at home editie 1 van 2017Ariadne at Home: Oorspronkelijk was Ariadne een blad over borduren, haken en breien. Nu is het al jaren een woonblad dat inmiddels, net als Eigen Huis en Interieur, een onderdeel van vtwonen is. Ariadne richt zich op de landelijke stijl en de persoonlijke beleving van wonen, met de nadruk op sfeer creëren en zelfmaakideeën. In het eerste nummer van dit jaar is er ruim aandacht voor de leefkeuken. Dit hart van het huis kun je zelf mooi en warm inrichten door gebruik te maken van hout en geeltinten. Ook leer je hoe je een mooie lamp kunt maken van oude houten lepels en krijg je binnenkijk-inspiratie voorgeschoteld van Nederland tot Finland. Verder nog 21 pagina's vol met tips en ideeën voor de perfecte styling het komende jaar in de rubriek 'Mooi Plan'.
  • Residence januari/februari van 2017Residence: dit is een woonblad dat zich niet alleen richt op interieur, maar ook op kunst, reizen en huizenaanbod. In de januari/februari editie van Residence lees je over inspirerende werkplekken voor thuis, vind je bureaus voor ieder budget, zijn er reportages over en interviews met Jaime Hayon de Bouroullees, Marlene Birger, Ulrika Lundgren en Woonstudio Mobilia en is er een update over Scandinavische designers van toen en nu.
  • ELLE Decoration februari/maart van 2017Elle Decoration: dit internationale tijdschrift heeft ook een Nederlandse editie die iedere twee maanden verschijnt en inmiddels alweer 25 jaar bestaat, de eerste jaren onder de naam ELLE Wonen. ELLE Decoration is een eigenzinnig, vernieuwend en verrassend blad voor mensen met een onafhankelijke smaak. Nummer 1 van februari/maart 2017 heeft als hoofdthema 'Het grote gebaar'. Verdeeld over maar liefst 148 pagina's vind je de nieuwse interieurideeën, alles voor de thuisspa, een reportage over de mooiste resorts en leer je hoe je roze op een andere manier kunt gebruiken.

Naast deze 7 woontijdschriften zijn er nog een aantal bladen die gerelateerd zijn aan wonen en de directe leefomgeving. Deze kun je allemaal terugvinden in de categorie woonbladen, waar je alle huidige abonnement acties met korting kunt vinden. Tip: Je kunt van de meeste titels ook een kortlopend proefabonnement cadeau geven aan iemand anders. Maar zelf een introductieabonnement met een flinke korting nemen kan natuurlijk ook. We wensen je hoe dan ook alvast veel lees- en inrichtplezier toe!

Deel dit artikel:

Afbeelding: interiors van tommerton2010 onder CC BY 2.0

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws