Lekker 500 editie 2017

Lekker & Gezond Eten voor Foodies

Drie culinaire bladen voorgeproefd

Smullen geblazen: De Lekker 500 voor het komende jaar is uit en kent een aantal flinke wijzigingen in de top 100 beste restaurants. Verder aandacht voor de november-edities van de kookbladen Foodies en Gezond Eten.

Liefhebbers van lekker, smaakvol en gezond eten vallen deze week met hun neus in de boter: er verschijnen weer nieuwe edities van allerlei culinaire tijdschriften. Allereerst is er natuurlijk traditiegetrouw in oktober de nieuwe Lekker 500 restaurantgids van 2017 met daarin de top 100 en top 500 beste restaurants met uitgebreide recensies. Daarnaast zijn de bladen Foodies, voor echte lekkerbekken die ook zelf graag in de keuken aan de slag willen, en Gezond Eten, het blad voor mensen die gezond én lekker willen eten, beiden toe aan hun elfde editie van dit jaar. We doen een rondje langs deze overheerlijke bladen:

Lekker: het blad

Lekker 500 van 2017Het tijdschrift Lekker bestaat al bijna 40 jaar. In 1978 kwam de eerste editie van de restaurantgids uit, dit jaar zijn we dus alweer toe aan editie 39. Vele liefhebbers van het betere culinaire werk (en uiteraard ook restaurateurs en chefs) kijken ieder jaar weer reikhalzend naar de speciale Lekker500 editie uit. Hierin worden de top restaurants van Nederland middels uitgebreide recensies bekend gemaakt. Bij de beoordeling, door professionele proevers, wordt op tal van zaken gelet: niet alleen de kwaliteit van de gerechten maar ook de gebruikte (streek)producten, de gastvrijheid en ontvangst, de wijnadviezen en zelfs de koffie en het water en brood worden hierin meegenomen. Naast de Lekker restaurant Gids verschijnt als aanvulling voor de smaakpapillen ook ieder kwartaal 'Extra Lekker': dit is een tijdschrift van meer dan 100 pagina's voor de echte smulpaap met interviews met (top)koks en andere belangrijke mensen uit de horeca, uitgebreide menu's van topchefs, nieuwe culinaire trends en nog veel meer! Bij de Lekker Restaurantgids zit ExtraLekker nummer 8.

De Lekker Top 100 2017 is bekend!

Goed nieuws voor bezoekers van de betere restaurants: de Lekker Top 100 van 2017 is vandaag bekend gemaakt. Inter Scaldes in Kruiningen heeft de nummer 1 positie na één jaar op plaats 2 te hebben gestaan opnieuw weten te bemachtigen, De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle (vorig jaar nog nummer 1) moet het het komende jaar met een natuurlijk ook zeer respectabele tweede plaats doen. De Leest in Vaassen is lekker op de derde plek blijven staan. Nieuwkomers in de top 10 zijn op plaats 7 Ciel Bleu (Amsterdam), op de achtste plaats restaurant De Bokkedoorns (Oeverveen) en op plaats 10 Pure C (Cadzand), waar topchef Sergio Herman inmiddels de keuken bestiert. De hoogste nieuwe binnenkomer op plaats 20 (!) is Tribeca in Heeze. Gefeliciteerd allen! De complete lijst kun je terugvinden in het blad en op Lekker500.nl.

Foodies: het fijne van eten

Recente cover van FoodiesDe ondertitel van dit blad dekt de lading prima: een foodie is iemand die bovenmatig geïnteresseerd is in lekker eten en zich graag een echte kenner noemt. Ben jij ook zo iemand? Dan is dit tijdschrift een maandelijks cadeautje voor je! Iedere editie van Foodies heeft een bepaald thema, in het novembernummer is dat 'Home Made - doe het lekker zelf'. Je hoeft dus de top 10 van de Lekker500 in november even niet bijlangs als het aan de redactie van Foodies ligt. Maar die restaurants zitten nu waarschijnlijk toch al volgeboekt, dus dat komt dan weer goed uit zullen we maar zeggen. Je kunt de komende tijd lekker aan de slag met zelfgebakken maïsbroodjes, worstenbroodjes en oerbrood en leert hoe je een prachtige eenvoudige doch voedzame paté en croûte, lemon-curdtartellettes en pompoenlasagne uit de oven bereidt. Heer Bommel's trouwe bediende en chef Joost zal zich zeker niet schamen voor dit soort gerechten!

Gezond Eten: alles wat je nodig hebt voor een gezond leven

Voorkant van Gezond EtenLekker en gezond zijn prima te combineren, zo bewijst het blad Gezond Eten. In het tijdschrift vind je iedere maand lekkere en gezonde recepten, leuke verhalen en weetjes over voedsel en meer. De november editie staat in het teken van het gezin. De herfst is het seizoen bij uitstek voor lekker verwarmende recepten die het hele gezin, van peuter tot gezellig mee-etende opa's en oma's, lekker vinden. Verder krijg je tips om een eventuele sportdip in de donkere maanden te voorkomen en heeft de redactie uitgezocht hoe je gezond zwanger wordt en blijft met een gezond voedingspatroon.

Smaakt dit naar meer? Wij hebben er in ieder geval trek van gekregen! Dit zijn slechts drie titels uit het ruime assortiment aan culinaire bladen op Proefabonnementen-gids.nl. Hierin vind je onder andere ook bladen als delicious, Jamie magazine en ELLE Eten alsmede buitenlandse tijdschriften over koken en eten zoals Donna Hay magazine en het populaire BBC Good Food. Een kookblad is natuurlijk met Sinterklaas en kerst in aantocht ook een geweldig leuk cadeau idee voor een fijnproever, connaisseur of gewoon een liefhebber van lekker eten in de familie of vriendenkring. Veel succes met kiezen en tot slot natuurlijk een fijne voortzetting en aangenaam etensmaal, met of zonder spekjes!

Deel dit artikel:

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws