Overzicht van tijdschriften over reizen en vakantie

Tijdschriften over vakantie, reizen en dagjes uit

Welke reisbladen zijn er?

Heerlijk op reis! Maar waarheen, en hoe er te komen? En met welk vervoermiddel? Met alleen een rugzak, of met een luxe caravan met alles er op en eraan? Voor iedereen betekent vakantie en reizen weer iets anders. En voor alle types reizen (en soms zelfs specifiek per gebied of land) is er wel een tijdschrift!

Tijdschriften over reizen, vakantie en dagjes wegDe zomervakantie nadert inmiddels met rasse schreden. In veel gezinnen is de vakantie wegens leerplicht van de kinderen al lang gepland of gebeurt dat de komende tijd. Mensen zonder (inwonende) kinderen of kinderen die vier jaar of jonger zijn hebben meer vrijheid en zullen wellicht tot het laatste moment wachten met het plannen en boeken van hun reis in de zomer.

Welke tijdschriften over vakantie en reizen zijn er eigenlijk allemaal? Nou, dat zijn er heel wat. We gaan ze in dit artikel allemaal voor je opsommen en maken daarbij onderscheid tussen bladen die over specifieke landen of (delen van) continenten gaan, outdoor en kampeer-magazines, tijdschriften over vakantie en dagjes weg in ons eigen mooie Nederland en algemene reistijdschriften.

Tijdschriften over kamperen en caravans

Voor velen betekent lekker er op uit met de caravan, camper, vouwwagen of tent het ultieme vakantiegevoel. Vrij om te gaan en staan waar je wilt, dicht bij of midden in de natuur heerlijk tot rust komen en helemaal niets hoeven. Klinkt goed. Wat komt er allemaal bij een geslaagde kampeervakantie kijken? Gelukkig zijn er een aantal tijdschriften die de helpende hand bieden:

 • KCKKampeer en Caravan Kampioen: het kampeerblad van de ANWB dat dit jaar haar 75 jarig bestaan vierde. Het tijdschrift staat iedere maand boordevol informatie over campings, mooie routes en bezienswaardigheden. Daarnaast worden er legio caravans, kampeerwagens, tenten, vouwwagens en kampeeraccessoires getest.
 • Caravannen: een op caravan-eigenaren gericht blad met de mooiste campings in Europa. Neem je een abonnement dan ontvang je tevens de MiniCampingCard Gids met daarin kleine, boeren-, mini- en natuurcampings in Nederland en Europa met leuke kortingen!
 • Campinglife: het tijdschrift over alle vormen van kamperen en alles wat daarbij komt kijken,van minicamping tot 5-sterren camping.

Outdoor bladen

Voor wie er graag wandelend op uit trekt, al dan niet met volledige bepakking zijn de volgende bladen uitermate interessant:

 • Op Pad coverOp Pad: van de ANWB, voor de liefhebbers van outdoor vakanties en trips. Heb je nieuwe wandel- of bergschoenen nodig? Of een nieuwe rugzak, GPS systeem of trekking fiets? Op Pad test te en brengt je iedere twee maanden de mooiste wandel- en fietsroutes in Europa en soms ook daarbuiten.
 • Bergen Magazine coverBergen Magazine: het tijdschrift voor de liefhebbers van bergen en bergwandelvakanties in alle moeilijkheidsgraden, van korte dagtrips tot mooie huttentochten in de berglanden Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Bergen magazine neemt je mee buiten de ongebaande paden, test buitensportmateriaal in alle categorieën, brengt al het moois dat nog te ondekken valt prachtig in beeld, vertelt je waar je moet zijn om te eten, drinken en slapen en vergeet ook de kleine bergwandelaars niet!
 • Op lemen voeten: dit blad neemt de actieve en nieuwsgierige wandelaar mee op pad naar bekende en vooral onbekende plekken in Nederland en Europa.

Bladen over vakantie in Nederland

Gelukkig komen steeds meer mensen erachter dat ons eigen land ook zeer veel moois te bieden heeft. Een aantal bladen haakt daar deels of volledig op in. Een overzicht:

 • Toeractief blad coverToeractief: dit is het wandel- en fietsblad voor mensen die er graag op uit willen in eigen land met mooie wandelroutes en fietsroutes, wetenswaardigheden en test van wandel- en fiets benodigdheden. Bij elke editie ontvang je ook een mooi en uniek routeboekje.
 • Hollands Glorie: een inspirerend blad dat je laat zien hoeveel moois Nederland in alle opzichten te bieden heeft met veel aandacht voor steden, dorpen, landschappen en bijzondere plekken.
 • FietsActief: voor de mooiste fietsvakanties of dagtochtjes in eigen land, met veel routes en knooppuntroutes, tests van fietsen, e-bikes en accessoires en inspirerende reisverhalen. Lees ook ons artikel over andere fietsbladen!
 • Te Voet: in dit tijdschrift voornamelijk aandacht voor wandelen in Nederland: NS-wandelingen, gemarkeerde wandelroutes, Lange-Afstand-Wandelroutes en streekpaden, wandelevenementen en nog veel meer.

Tijdschriften over specifieke landen en werelddelen

 • Cover tijdschrift Leven in FrankrijkLeven in Frankrijk: het blad voor de echte Francofiel met veel reis- en verblijftips, verrassende adresjes, veel aandacht voor cultuur, gastronomie en kunst en mooie beeldverslagen over droomhuizen van Nederlanders die in Frankrijk wonen. Daarnaast vind je, mocht je serieus geinteresseerd zijn in een (tweede) huis in Frankrijk, in het tijdschrift ook het actuele aanbod van huizen, appartementen en chateaus die te huur of te koop zijn.
 • En Route: dat Frankrijk een populaire vakantiebestemming is moge duidelijk zijn. Dat zie je ook terug in het aantal tijdschriften over dit land. En Route schrijft al sinds 1985 over de cultuur, gastronomie, de Franse taal en onontdekte stukjes Frankrijk. Het is een blad voor wie Frankrijk wil beleven, niet alleen in de vakanties in het land zelf maar ook daarbuiten.
 • Côte en Provence: de lijfspreuk van dit tijdschrift is al jaren: 'de koning te rijk in Zuid Frankrijk'. Dat willen we wel geloven. Het blad gaat specifiek over de Côte d'Azur en de mooie Provence die daar vlak boven ligt. Je wordt bijgespijkerd over de Franse Rivièra, kleine restaurantjes, goed verstopte authentieke dorpjes in het achterland, heerlijke wijnadressen en de huizenmarkt.
 • Maison en France: het tijdschrift voor Émigrés en mensen die van plan zijn een huis in Frankrijk te kopen om daar permanent of een groot deel van het jaar in te gaan wonen. Maison en France geeft je praktische informatie over alles wat er komt kijken bij kopen, verkopen, wonen en werken in Frankrijk.
 • Italië Magazine coverItalië Magazine: hoewel Frankrijk duidelijk de kroon spant zijn er voor de Italië-liefhebbers ook een aantal interessante tijdschriften. Italië Magazine is er daar één van. In dit blad in iedere editie volop aandacht voor alles wat de Italiaanse Republiek zo mooi maakt: de prachtige steden, plattelandsregio's, de Italiaanse cultuur, kunst, design en last but not least de geliefde Italiaanse keuken. Het blad heeft ook een huizenrubriek met actueel aanbod van koop- en huurhuizen.
 • De Smaak van Italië: dit is een blad welke de nadruk legt op het goede leven en de kunst van La Dolce far Niente, ofwel het zalige nietsdoen. Iedere editie staat boordevol reisinspiratie, Italiaanse cuisine met de lekkerste recepten uit de Italiaanse keuken, bekende en onbekende plekken in de Laars en meer.
 • Duitsland magazine coverDuitsland Magazine: ons buurland Duitsland heeft de vakantieganger ook veel te bieden. In Duitsland magazine lees je alles over de mooiste fiets- en wandelgebieden, overnachtingen en evenementen. In de winter is er aandacht voor wintersport en kerstmarkten. Daarnaast veel over cultuur, kastelen, musea, Duitse gebruiken en natuurlijk lekker eten.
 • Griekenland Magazine: het tijdschrift voor wie dol is op het Griekse vasteland met de steden Athene en Thessaloniki en gebieden als Macedonië en de Griekse eilanden zoals Kreta, Rhodos, Korfu, Kos, Zakynthos, Lesbos en Karpathos. Heerlijk om alvast voorpret te beleven aan de vakantie naar Griekenland, om een reis te plannen of om herinneringen aan vorige vakanties op te halen!
 • Azië en Down Under: een heerlijk inspirerend tijdschrift over Azië en Oceanië met de mooiste bestemmingen in Aziatische landen en Australië en Nieuw-Zeeland.
 • Cover van het blad NordicNordic Magazine: het blad voor liefhebbers van Noord-Europa: onder meer Scandinavië, IJsland, Groenland, de Oostzee regio komen aan bod in dit tijdschrift. Ieder kwartaal staat het komende seizoen centraal met een uitgebreide activiteiten-agenda voor vakantiegangers.
 • America: reis je graag rond door de Verenigde Staten en/of Canada of ben je bezig een rondreis te plannen? Dan is het tijdschrift America wellicht een aanrader voor je.

Algemene reisbladen

Tot slot de tijdshriften voor de reislustigen onder ons die alles willen weten over opmerkelijke en bijzondere bestemmingen in de hele wereld en voor wie reizen dus een soort van way of life is.

 • Reizen blad coverReizen: het reisblad van de ANWB met voornamelijk aandacht voor stedentrips en schitterende autoroutes, maar ook exotische oorden. Reizen heeft schitterende fotografie en reisreportages en biedt handige tips ter voorbereiding en voor als je op de plaats van bestemming bent.
 • Reisblad National Geographic TravelerNational Geographic Traveler: uit de National Geographic familie; het blad voor de echte wereldreiziger met interesse voor de cultuur, de geschiedenis en het landschap van de mooiste plekken op aarde. Het tijdschrift combineert adembenemend mooie fotografie met praktische reistips en veel persoonlijke reisverhalen. Een must-read voor de echte globetrotter dus!
 • Het reistijdschrift ColumbusColumbus: een reisblad met een eigen karakter waarin de liefde voor het reizen tot uiting komt. In Columbus lees je reportages van reizigers op weg naar avontuurlijke en bijzondere bestemmingen. 'Ontdek de wereld buiten de gebaande paden' is niet voor niets het motto van het blad.

Tot zover het (niet alles omvattende) overzicht van tijdschriften over vakantie, reizen en (korte) trips. Voor alle genoemde titels hebben we één of meer abonnementen met korting, en de meeste kun je ook cadeau geven waarna het proefabonnement automatisch stopt. Een leuke tip voor bijvoorbeeld een cadeau voor vaderdag! Rest nog je een fijne vakantie te wensen, met een flinke stapel fijne reisbladen in de koffer of rugzak mee!

Deel dit artikel:

Afbeelding: Austria van Moyan Brenn onder CC BY 2.0

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws