De leukste bladen over mooie reisbestemmingen in Nederland, Europa en de rest van de wereld
Home

De leukste reisbladen

Tijdschriften voor vakantieliefhebbers en reislustigen

Wie van reizen houdt kan ook in tijdschriftenland zijn hart ophalen. Of het nu over een specifiek land of om een bepaalde activiteit of bepaald reistype gaat: er is voor iedereen wel een reisblad dat aansluit op de interesse. In dit artikel lichten we er een aantal uit.

Bladen over reizen en vakantie

De vakantietijd staat weer voor de deur of is voor sommigen al begonnen. Een mooi moment om eens stil te staat bij het assortiment tijdschriften in de categorie reizen en vakantie dus. Want of je nu van actieve, sportieve vakanties houdt waarbij je misschien zelfs per fiets of te voet reist, liever lekker een paar weekjes op de camping aan zee zit zonder al te veel te hoeven of je meer een cultuurmens bent die graag musea, kerken en andere historische bouwwerken bezoekt: het blad dat bij jou past zit er altijd wel tussen! Hieronder zetten we vijf tijdschriften in de schijnwerpers voor reislustigen en vakantievierders.

  • Cover NG TravelerNational Geographic Traveler is een blad voor wie wel zo'n beetje klaar is met de geijkte bestemmingen en op zoek is naar opmerkelijke en bijzondere plekken. Het wordt helaas lastig om gedurende één leven de hele wereld te zien, daarom maakt Traveler vier keer per jaar een voorselectie van locaties waarvan de cultuur, geschiedenis en het landschap de moeite meer dan waard zijn. Denk hierbij aan stedentrips maar ook aan reizen naar verre, exotische oorden. Met de exceptionele fotografie, persoonlijke reisverhalen en praktische informatie aangaande de reis en de bestemming kun je als wereldreiziger prima uit de voeten.
  • Cover FietsActief magazineFietsActief is een tijdschrift voor wie liever wat dichter bij huis blijft en per fiets de omgeving wil verkennen: in ons mooie eigen fietslandje, direct over de grens bij onze oosterburen of in België maar natuurlijk ook in de rest van Europa. Met onder meer knooppuntenroutes in Nederland, stedentrips per fiets, mooie fietstoertochten door en langs prachtige landschappen en tests van de nieuwste fietsen en e-bikes. FietsActief is het ideale magazine voor de recreatieve en actieve fietser die graag een dag, weekendje of langer erop uit trekt op het stalen ros. Bij ieder nummers ontvang je als abonnee overigens ook een verrassing in de vorm van een gidsje van een bepaalde streek met routes, kortingsbonnen en leuke logeeradressen en eet- en drinkgelegenheden.
  • Voorpagina MéditerranéeMéditerranée is een blad specifiek gericht op vrouwen die graag op vakantie gaan naar de landen rond de Middellandse Zee: natuurlijk Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland; maar ook Turkije, Tunesië Portugal en Kroatië komen veelvuldig aan bod in deze reisglossy. Méditerranée is werkelijk van alle markten thuis: van weekendjes weg naar Athene of Rome tot heerlijke gezinsvakanties naar het zonnige Zuiden en van avontuurlijke reizen en ontdekkingstochten naar de minder bekende streken tot bezoekjes aan bezienswaardigheden, leuke marktjes en historische plekken en gebouwen: je leest er alles over in dit schitterend vormgegeven blad.
  • Autoweek Campers coverAutoweek Campers is hét magazine voor iedereen die er graag met de kampeerauto op uit trekt. De nadruk ligt, zoals je van de naam Autoweek mag verwachten, op het testen van allerlei soorten campers. Maar dat neemt niet weg dat er ook volop ruimte is voor inspirerende reportages en reisverhalen over de mooiste bestemmingen die je met de kampeerwagen aan kunt doen: van wildkamperen in Scandinavië tot een schitterende toertocht langs pittoreskje dorpjes, oude kastelen, rivieren, watervallen en gebergten. Een aanrader voor iedere levensgenieter die zijn vakantie graag zelf indeelt en direct het vakantiegevoel wil beleven vanaf het moment dat hij wegrijdt van huis.
  • Italie Magazine coverItalië Magazine tot slot is al jaren dé autoriteit als het aankomt op reizen in 'de laars van Europa'. Je leest daarnaast ook alles over de typische Italiaanse cultuur en manier van leven alsmede de rijke historie. Iedere keer weer verrast het blad je met pakkende artikelen over het unieke karakter van de verschillende steden en regio's. Daarbij komen niet alleen maar de bekende bestemmingen aan bod, maar ook de minder bekende oorden. Van een roadtrip door Puglia tot de beste B&B's in Toscane, Umbrië en Le Marche en van het verrassende achterland van Napels tot wijn maken in Toscane: je kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan bod in Italië magazine!

Natuurlijk zijn er nog veel meer reisbladen, sommige gericht op activiteiten zoals wandelen, bergwandelen of zelfs bergbeklimmen, andere tijdschriften richten zich specifiek op één bepaald land zoals Leven in Frankrijk of Oostenrijk magazine. Neem snel een kijkje, er zit vast iets voor je tussen. De meeste bladen kun je overigens ook cadeau geven aan een reisliefhebber!

Deel dit artikel:

Afbeelding: Cefal├╣ van Miguel Virkkunen Carvalho onder CC BY 2.0

KvK nummer: 02080053, BTW nummer: NL817901176B01 | Contact | Privacy | Algemene voorwaarden | Site map
 
Service | E-mail: | Nieuws